2016. április 4., hétfő

Központ bisztró (Újpest, Szent István tér 1.)



A Központ bisztróról olvasok itt-ott egy ideje, azzal a szándékkal néztem ki a minap Újpestre, amikor volt egy üres órám, vagy akár másfél, hogy meglelem. Nem tudtam se a nevét, se a címét, de reméltem, hogy beleakadok. Így is történt.
Az étlap nagyon biztató, tetszettek az étkek elképzelései, sajnos nem volt még nyitva a konyha, csak reggeli ételeket adtak. Nagyon rokonszenves az itallap is, tartanak igen komoly borokat, jó párat a második vonal csúcstermékei közül, továbbá kézműves söröket s igen jó pálinkákat.


Angol reggelit rendeltem, mely átlagos volt. Korrekt tükörtojás, konzervbab, jól megsütött bacon és kommersz, gyenge virsli. Kértem borst és mustárt, kaptam, de a felszolgáló leányzó semmit nem szólt, amikor letette őket, s látszott rajta, nem örvend, hogy ugráltatják. (Egyébként alig volt pár ember a helységben.) Ittam egy deci frissen préselt narancslevet két deci szódával.
Mikor mondtam, hogy 1500 forintból kérek vissza – a számla 1360 ft volt – semmit nem szólt, nem mondta, hogy köszönöm, pedig ezt akkor is illik mondani, ha nem kap semmi borravalót, a köszönöm elmaradt akkor is, amikor az asztalhoz hozta a visszajárót. A sötétbarnahajú pincérlány volt egyébként az említett neveletlen hölgy, a szőkével nem volt gond.
Azt hiszem délben többet nyújtanak legalábbis étel-szinten.

Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése