2016. április 1., péntek

Hellohal (Kecskemét, Kéttemplom köz)



A „Hellohal” nevű egységnek már a Tisza tó partján történt megnyitása felkeltette az érdeklődésem, de még nem sikerült oda eljutni. Amikor viszont azt olvastam valahol, hogy Kecskeméten a Kéttemplom közben is nyitnak, eldőlt, hogy hamarost találkozni fogunk, amit azért is nagyon vártam, mert a tusványosi nyári táborban volt egy protokoll-esemény, amire meghívást kaptam s ahol ők prezentálták az ételeket, jobbnál jobb falatokat, a haltatártól a harcsapaprikásig.
A minap harmadmagammal tértem be hozzájuk.
Tetszett a dizájn, a kiszolgálásról csak jót mondhatok.
A rádió helyett valami jól megválasztott nyugtató hatású zenét tennék. Nem tudom, hogy a vendéglőtulajdonosok mikor jönnek rá, hogy mennyire snassz rádiót bömböltetni egy egységben, ahol emberek esznek. Az intim szféra brutális megzavarása ez, az ember beszélget az asztaltársával s jön „valaki” és belebeszél.
Az italválaszték szűk, de korrekt, Bernard kisüzemi söröket tartanak elég drágán, 850 ft egy palack, valamint Alakor búzasört, az meg 950, 0,33 liter, ami kissé túlzás. A boroknál is erős a szorzó, a polcon 2400 forintos Konyári fehér Loliense 5000 forint, a többi bornál is jellemzően kettes felett van a szorzó valamivel. Eleve egy rosé borra elkérni 5000 forintot aránytévesztés, akkor is ha Sauska. A szódának 50 forint decije, az legalább rendben van, 3 deci limonádé 480 ft, mondjuk megfizethető.
Az ételeket nem lehet egy szóban elintézni. Maga a koncepció – friss magyar halból slágerételek, és átiratok (harcsa-gyros, harcsa-wrap, fish and chips) - remek. A megvalósítás itt-ott megbicsaklik, néhol az indokolatlan spórláson.
A halászlé (csészében 1000 ft) kitűnő volt, tiszai, de szűrt, intenzív ízű, feszes halhússal benne.

A halkocsonya (1700) dettó remek volt, 
a pontychipszet (1400) túlsütötték, persze ez a filozófia, írják is az étlapon, hogy enyhén túlsütik. Így viszont nem ad olyan élményt, mint a haltepertő, az ember lényegében olajban sült lisztet eszik. Át kéne gondolni ennek a fogásnak filozófiáját.
A harcsaelőétel (1300) finom volt, a saláta mellette lehetett volna fantáziadúsabb. Roston sült zöldséget is kért hozzá egyik asztaltársam, korrekt volt, kakukkfüves, kellemesen pörzses.
A 3000 forintért elég kis darab harcsa melletti plusz 500 forintba kerülő salátaköret lehetett volna igényesebb, 
nem szólva az egyébként finom halkolbász (2000) melletti dresszingeletlen jégsalátáról.
Legjobban az zavart, hogy az olívaolaj, amit kértünk a dresszing nélküli salátákhoz gyenge minőségű, pomace volt, elvárnánk az extra szűzet, sőt abból is valami jobbacskát. A kenyér száraz volt, szerencsére elfogyott, a szakács ment friss bagettért, abból is kaptunk két szeletet.
Összességében jó hely ez, kis odafigyeléssel akár remek is lehetne.

Dorozsmai Endre

A szöveg a blog számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése