2016. március 14., hétfő

Kiscuki (Budapest, Csörsz utca 14-16.)



Az élelmiszeripar által használt adalékanyagok és a tömeges rákos megbetegedések közötti összefüggésrendszer egyszer talán feltérképezésre kerül, addig is biztos, ami biztos, kerüljük ezeket a termékeket, étkezzünk minél természetesebben. Tejet, tejtermékeket, ha nem őstermelőtől veszünk, akkor vásároljunk Cserpeséktől, akik minőséget adnak korrekt áron, s Budapest-szerte népszerű tejivókat is nyitottak.
Ezek közül az egyikben, mely a MOM park mellett található, Kiscuki néven felettébb igényes cukrászda is működik. Mint a hely honlapjáról megtudható, a tulajdonos Cserpes István a kapuvári Rosta cukrászatban sajátította el a fagylaltkészítés csínját-bínját, ezt követte a saját cukrászda megnyitása.
A Kiscukiban kínálnak népszerű magyar édességeket új köntösben (például somlói tortát) valamint nemzetközi klasszikusokat igényes interpretációban (isler, panna cotta, joghurttorta, karamelltorta).

A minap sikerült ide is eljussunk s kipróbáltunk jó pár süteményt valamint desszertet, egyik jobb volt a másiknál. Ettünk egy esztétikailag is különleges élményt nyújtó Rákóczi túrós átiratot, egy szintén remekül formatervezett, kitűnő állagú, nem túlédesített, karakteres citromos tarte-ot, továbbá panna cottát. Ezutóbbiból nem spórolták ki a tejszínt s a jó ízű, jó állagú gyümölcsmártásban sem éreztünk szintetikus ízanyagot.


A beltér barátságos, szeretnivaló, egyszerre modern, elegáns és fesztelen.
A kiszolgálás gyors, kedves, az árak barátságosak.
Nagyon jó hely a Kiscuki, jó szívvel ajánljuk mindenkinek.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése