2016. január 11., hétfő

Zöld Pecsét (Eger, Király utca 8)



Ha az ember olyan városban kocsmaturnézik, ahol nem fordul meg havi rendszerességgel, akkor nem árt a helyiek tapasztalatára hagyatkozni. Egerben négy kocsma van egy sörrajongó borász barátom szerint (nem biztos, hogy felfedné inkognitóját, így inkább nem nevezem meg) ahol minőségi kézműves sört kínálnak: a Zuzmó, a HBH, az Öntöde és a Zöld Pecsét.
A Zuzmót és az Öntődét sikerült meglátogatni augusztusban, a HBH törzshelyünk volt, midőn életem nem kis részét Egerben töltöttem, most pedig végre a Zöld Pecsétet is célba vehettük. Kellett kicsit gyalogolni, a többivel ellentétben ez a söröző nincs a történelmi belvárosban, de megérte a kis esti séta.
Kandalló-meleg, ropogó tűz, remek hangulat, kedves kiszolgálás és jó sörök vártak minket.
A zeneszámok között egész borzalmas is akadt, de összességében el tudtuk viselni a szonorikus környezetet, jobb lett volna persze, ha hagyományos rhythm and bluest tennének,  Jimi Hendrixtől a Creamig, az illik leginkább egy kézműves kocsmába – lásd a Woody nevű remek helyet, ahol ezt nem kell magyarázni.
A sörválasztékot lehetne bővíteni, a legjobbak (Monyó, Rothbeer, Hopfanatic, Legenda, Kaltenecker) sajnos nincsenek az itallapon, de ami volt, annak is örülni tudtunk egy sor kommersz hely után.
Ittunk Brand Ale-t, Ale Capone-t, Silver Street-et és 2222-t. Kiviláglik ebből, hogy a Gyenge Zsolt vonalat nyomják (Fóti kézműves sörfőzde és Bigfoot) ami jó közepest jelent a kézműves sörök világában. Érdemes kiemelni a tisztes borválasztékot is, két egri sztárborásznak, Thummerer Vilmosnak és Dula Bencének tartják több tételét egy kevéssé ismert pincészet nedűi mellett.
(Legalábbis ezek szerepelnek az itallapon, a borospolcon más jeles "szerzők" borait is láthatjuk, pl Simon, Bolyki. Hogy az csak dekoráció vagy kifutó tétel, nem tudtuk meg, Egerben elég sok helyen lehet jól borozni, jól sörözni viszont nem.)


A beltér kiképezése hangulatos, részletekre odafigyelő, lezser, szeretnivaló.
Konyhájuk nincs, de lehet telefonon rendelni ételeket, ebben a csapos segítséget nyújt, illetve a pulton találhatók különféle ezirányú szórólapok.
Jó volt itt lenni, felírjuk a legjobb élményeink közé.
S talán még vissza is térünk, elvégre Egerben egyelőre egyedülálló ez a hely a maga műfaját tekintve.

Dorozsmai Endre

A szöveg a blog számára készült.

A hely Facebook oldala:
https://www.facebook.com/ZoldPecset/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése