2016. január 1., péntek

Csúcsminőség csúcsáron



E furcsa nevű egységről a Magyar Konyhában olvastam - csupa jót. A név egy kedves család keresztneveiből adódik össze (Zoltán – Angi – Olga).
Midőn december elején a Pannon Karácsony nevű boros csúcsrendezvényre igyekeztem, beleütköztem e sajátos betűcsoportba egy üzlet cégtábláján.
Nosza, nem sokat hezitáltam, bementem, egy valaki volt bent, aki ebben a kivételes csokoládé szakboltban vásárolt épp valami jóféle édességet, ki tudja, talán Karácsonyra. Kivártam a sorom, a pult mögött az egyik tulaj, a családfő fogadott, egy kommunikatív úriember, akivel öröm szót váltani. Sajnáltam, hogy adott pillanatban jeleznem kellett, hogy engem várnak egy rendezvényen. Érdekes dolgokat mondott, majdnem biztos, hogy szerét fogom ejteni, hogy olyankor is benézzek, amikor épp annyi időm van, amennyi kell.
Megkóstolhattam két csokit a ház ajándékaképpen, egy harmadikat megvettem - ez maracujás volt - mondanom sem kell, hogy felsőfokú minőség.

Az árak meglehetősen magasak, hogy ne mondjam, brutálisak. A múltkor sokallottam az Azték csokoládészaküzlet 18.000 forintos kilóárát a gyulai Cadeau áraiból kiindulva, nos, itt harmincvalamennyi a kilóár, ha jól emlékszem, 36.000, ami a 18.000-nek pont a duplája. Viszont remek a minőség.
Úgyhogy ha valaki kivételes minőségre vágyik a csokiműfajban, kivételes áron, akkor bízvást célba veheti Zangio-t.

Dorozsmai Endre

A szöveg a  blog számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése