Amikor a gasztronómiai érdeklődésem
kibővült a minőségi, túlzás nélkül kézművesnek
nevezhető hamburgerek iránti különös affinitással, egy cinizmusra és iróniára
egyébként is hajlandó jóbarátom azt mondta: „megéljük, hogy pár év múlva minőségi
hot dogokat ajánlasz majd nekünk”. Gúnynak szánta, de a próféta beszélt belőle.
A Töltő, mely lényegében hot
dogot kínál, luxuskivitelben, olyan kivételezett hely, ahová közvetlenül nyitás
után egyre-másra látogattak el a legnagyobb közösségi oldal tanúsága szerint az
olyan vendéglősök és szakácsok is, akik hivatásszerűen kóstolnak s minden jó
helyre igyekeznek elmenni.
A Töltőben maguk készítik a
kolbászt, amit helyben sütnek meg s ők jegyzik a bucit valamint a fantáziadús
és igényes belevalókat is. Összesen ötféle variációt kínálnak, marha-, csirke-,
szarvas- és kétféle sertéskolbászt, különböző fűszerezéssel és kiegészítőkkel.
Egyik bizalomgerjesztőbb a másiknál. Jómagam némi hezitálás után a paprikás
chilis sertéshúsosat próbáltam ki, amit hagymás buciban adnak és lecsószósszal,
kápiával, aszalt paradicsommal valamint kumkvattal ízestenek. Ízre, állagra
egyaránt remek volt, a műfaj csúcsa.
Nagyon jól szólt a lime-os gyömbéres
csirkekolbász is, amit fekete szezámos buciban kínálnak, ponzu szósszal,
kókuszgolyóval és mantanghong retekkel „körítenek”.
Tartanak egy desszertet is,
továbbá néhány korrekt kézműves sört.
A kiszolgálás udvarias, az árak
megfizethetőek, 1200 forinttól indulnak.
A Töltő nagyon jó hely, bármikor visszamennék
kipróbálni a többi kolbászt is.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése