2015. december 23., szerda

Töltő (Wesselényi u 31.)



Amikor a gasztronómiai érdeklődésem kibővült a minőségi, túlzás nélkül kézművesnek nevezhető hamburgerek iránti különös affinitással, egy cinizmusra és iróniára egyébként is hajlandó jóbarátom azt mondta: „megéljük, hogy pár év múlva minőségi hot dogokat ajánlasz majd nekünk”. Gúnynak szánta, de a próféta beszélt belőle.
A Töltő, mely lényegében hot dogot kínál, luxuskivitelben, olyan kivételezett hely, ahová közvetlenül nyitás után egyre-másra látogattak el a legnagyobb közösségi oldal tanúsága szerint az olyan vendéglősök és szakácsok is, akik hivatásszerűen kóstolnak s minden jó helyre igyekeznek elmenni.
A Töltőben maguk készítik a kolbászt, amit helyben sütnek meg s ők jegyzik a bucit valamint a fantáziadús és igényes belevalókat is. Összesen ötféle variációt kínálnak, marha-, csirke-, szarvas- és kétféle sertéskolbászt, különböző fűszerezéssel és kiegészítőkkel. 

Egyik bizalomgerjesztőbb a másiknál. Jómagam némi hezitálás után a paprikás chilis sertéshúsosat próbáltam ki, amit hagymás buciban adnak és lecsószósszal, kápiával, aszalt paradicsommal valamint kumkvattal ízestenek. Ízre, állagra egyaránt remek volt, a műfaj csúcsa. 
Nagyon jól szólt a lime-os gyömbéres csirkekolbász is, amit fekete szezámos buciban kínálnak, ponzu szósszal, kókuszgolyóval és mantanghong retekkel „körítenek”.
Tartanak egy desszertet is, továbbá néhány korrekt kézműves sört.
A kiszolgálás udvarias, az árak megfizethetőek, 1200 forinttól indulnak.
A Töltő nagyon jó hely, bármikor visszamennék kipróbálni a többi kolbászt is.

Dorozsmai Endre 

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése