2015. november 20., péntek

Hazai kézműves finomságok (Tompa u 26/a)



Ahhoz képest, hogy mennyire kézenfekvő modell, hogy egy húsbolt mellett a húst feldolgozó gyorsbüfé, egy halbolt mellett frissen sült halakat kínáló bisztró, egy ínyencbolt mellett söröző-kávézó működjön, e kombináció nem mondható általánosnak. Leggyakoribb még mindig a hentes-büfé, lassan hódít teret a halszaküzlet-halbisztró (lásd Vörös Homár, Dokk) illetve a helyben fogyasztásra berendezkedett ínyencbolt (Pörc, Tepertő, Food Fusion, hogy az újabbakat nevesítsem). Ezutóbbiak sorát gyarapítja a „Hazai kézműves finomságok” boltja a Tompa utcában, ahol egyébként egyre több izgalmas hely nyílik, kézműves sörökre összpontosító helyből már három van. Gasztro-turistáknak kifejezetten ajánlott utcácska ez.
Kínálnak magyar kézműves chili-szószokat, olajokat, sajtokat s egyéb tejtermékeket, szörpöket, megannyi jó minőségű felvágottat, kiváló kolbászokat, disznósajtot, kenőmájast, kézműves söröket és borokat, de készítenek teát, kávét, forralt bort, sőt még KolbICE-t is, ezt az egyre népszerűbbé váló, külsőre fagylaltot idéző hot-dog variációt. A beltér barátságos, szépen berendezett, kellően tágas, jó érzés itt elüldögélni.



Mi két kézműves sört kértünk (Ubieklektik herbal Ipát és First Act APÁt), hozzá a helyben vásárolt libatepertőt s jó minőségű kenyeret eszegettünk. 
A kiszolgálás nagyon kedves, kommunikatív, minden termelőről van a húszas éveinek elején járó, motivált és lelkes fiúnak egy sztorija. A helyben fogyasztásra vonatkozó  árak rendkívül barátságosak (az elviteles árak is reálisak, megfizethetőek), a sajtos és húsos tálat dekára mérik ki, 400 forint 10 dekája az előbbinek, 500 az utóbbinak, a sörökre nem kell felárat fizetni, ha helyben isszuk meg őket.
Autentikus, szeretni való, színvonalas hely a „Hazai kézműves finomságok” boltja, sok hasonlóra lenne szükség.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése