2015. október 7., szerda

Quan Hoa Sen vietnámi étterem (Gyömrői út 79.-83.)



A Hoa Sen Pho bisztró jó ideje a célpontlistám élvonalában szerepel, valamelyik Dining Guide „Top 100 gasztrokaland” kiadványában olvastam először róla. De hát, ugye, eléggé kiesik az útból a Sárkány Center annak, aki leginkább a főváros központjában intézi dolgait.
Most végre sikerült eljutni ide is, miután társam külvárosi üzletekben keresgélt különleges cuccokat. Autóval lévén, ráadásul szombaton, seperc alatt eljutottunk egyik külvárosból a másikba, megtéve közben 10 km-t.
A Sárkány Center valami hasonló a József városi piachoz, amit állítólag lebontottak, csak civilizáltabb. A Hoa Sen fellelhetősége tekintetében mindjárt a bejáratnál informál egy tábla, úgyhogy könnyen megtaláltuk a helyet.
A beltér elég puritán, mondhatnám, kissé szegényes és jellegtelen, de talán jobb is ez, mint egynémely távolkeleti étterem giccsparádéja. 

A kiszolgálás kedves, a vietnami (?) srác remekül beszél magyarul. Az étlap jó hosszú, ami persze nem feltétlenül erény (sőt), minden esetre minden étel mellett van fénykép is, ami nem hátrány a távol keleti ételek esetében.
A szokásos fogásokat rendeltük, tavaszi tekercset, 
nyári tekercset 
és pho levest marhahússal.
Szerettünk volna még valami különlegeset, négy fogással is próbálkoztunk Pipe Lolot levélbe csomagolt grillezett sült disznótól a késhalgolyókig, de mint kiderült, ezek szerepelnek ugyan az étlapon, de nem szolgálhatnak velük, mivel kevesen rendelik őket.

Úgyhogy maradtunk az említett három fogásnál, melyek egytől egyig finomak voltak. A tavaszi tekercs valamivel kisebb volt a szokásosnál, de ízre-állagra remeknek bizonyult s az is elég egyértelműnek tűnt, hogy helyben formázták, s nem mirelit cuccot dobtak a fritőzbe, a nyári tekercsben elé sok volt a kissé túlfőtt rizstészta, de azért ez is ízlett, a pho meg hozta az izgalmas, vibráló formáját, kaptunk hozzá ecetes chilis fokhagymát is.
Jó ár/érték arányban jót és bőségeset ettünk, 3000 forint volt mindez egy sörrel meg egy ásványvízzel, bármikor megismételnénk szíves-örömest.


Dorozsmai Endre

A szöveg a blog számára készült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése