2015. szeptember 15., kedd

Matrjoska bisztró (Lőrinc pap tér 3.)



Az idei esztendő egyik legkellemesebb meglepetése a Matrjoskja orosz bisztró volt a Lőrinc pap téren. Jól megtervezett, barátságos dizájn, marasztaló hangulat, kedves kiszolgálás, elfogadható árak és jól eltalált ízek jellemzik a helyet. 

Továbbá magabiztos konyha, szép tálalás, minőségi, friss alapanyagok, s a kényelmi termékek mellőzése.
Az oroszok ikonikus italából, a vodkából három szinten is kínálnak kóstolót, alapfokon egyszerűbb tételeket, „középfokon” már megjelennek az izgalmasabb nedűk és van csúcsminőségű kóstoló is, persze magasabb áron. A vodkakóstolókhoz stílszerűen savanyú uborkát adnak.
Az étlap összefogott, jól megkomponált, tisztes, de nem eltúlzott választékot kínál. Az izgalmas előételek (pl. blini lazaccal és lazackaviárral), főételek (pl. pelmenyi csábító töltelékekkel, konfitált marhapofa kapros tökraguval) mellett tartanak tucatnyi hideg ízelítőt is, kis adagokat, megfizethető áron, tapas-zsánerben. Mi ezekből válogattunk. Megtudtuk, hogy maguk készítik a marinált heringet és a paradicsomos halat, nem is hagytuk ki, mindkettő remek volt ízre, állagra egyaránt. Izgalmas volt a sablonmentes, eredeti padlizsán-”kaviárjuk” is, végül a saját készítésű marinált erdei gomba sem okozott csalódást. 
Külön kiemelést érdemel a borlap, melyet a magyar élvonal nedűiből válogattak össze, több mint húsz tételt decire is kimérnek.
Kiemelkedően jó hely a Matrjoska bisztró, ajánljuk minden ínyencnek, de persze elsősorban az orosz konyha szerelmeseinek.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése