2015. augusztus 13., csütörtök

Bock Bisztró Balaton (Vonyarcvashegy, Helikon utca 22.)



A gyenesdiási halpiacot keresve pillantottunk meg egy táblácskát a 71-es főúton: “Bock Bisztró Balaton - 1,5 km”. Igen hamar eldőlt, hogy máskorra hagyjuk a halpiacot, ott is voltunk percek alatt az észak-balatoni gasztronómia fellegvárában.
Mivel nem sokkal korábban ebédeltünk, csak kisebb ínyenckedésre futotta kapacitásunkból. Fogadófalatként kaptunk egy kosárka remek, részben házi sütésű kenyeret és pörcös zsírt, amihez persze kértünk lilahagymát és erős paprikát az étlapról.

A zsíroskenyér gyenge pontunk, nem álltunk ellen a csábításnak jóllakottan sem.
Az összefogott, jól megkomponált étlapon megannyi izgalmas fogás kínálta magát a kacsamájtól a Kárpáti módra készült tokhalfilén át füstölt tejhabbal felszolgált zellerkrémlevesig. Végül a könnyed fehérborok mellé marinált káposztába tekert harcsatatárt,
Marika néni marinált zellerét 
valamint narancshabbal ékített répatortát rendeltünk.


Ezutóbbi fogás kissé nehézkes volt és nem különösebben izgalmas, viszont a másik kettő rendben találtatott. Igaz, a ropogós sült hagymát, ami a zellert díszítette, nem sütötték frissen, csak rámelegítettek. Maga a zeller viszont kellemes élményt nyújtott, bármennyire is abszurdnak tűnik elsőre a ress panír átitatása vízalapú fűszeres marináddal. A harcsa nagyon ízlett, akárcsak a jó állagú, primér ízeit is őrző káposztalevél, amibe tekerték. A tálalás impozáns, az itallap tisztes választékot nyújt a névadó borai mellett más borászok nedűiből is.
A kiszolgálás kifogástalan, a felszolgálókból árad a természetes kedvesség, a terasz gyönyörű, a kilátás csodálatos. 
Az árak a helyhez mértek, de nem megfizethetetlenek, sőt egyes fogásokat kifejezetten baráti áron adnak.
Nagyon jó élmény volt a Bock bisztró e helyszínen is, jó szívvel ajánljuk mindenkinek.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése