2015. augusztus 11., kedd

Beer Heaven (Hévíz, Petőfi Sándor utca 26.)



Szórakoztatóipari tömegrendezvényeken és a népes balatoni üdülővárosokban különösen szembetűnő, hogy mennyire uralják a magyar sörpiacot a nagyipari termékek s azon belül is, az Igazi Csíki sörrel perben álló, vörös csillaggal ékített, a magyarul gondolkodó közönség által méltán bojkottált Heineken. Ráadásképpen a Balaton körül alig találni olyan vendéglátó egységet, mely kézműves sört forgalmazna. Az üdítő kivételek közé tartozik a tapolcai Stari sözfőzde és annak a „brew-pubja”, ami valójában egy pizzéria, a környék legjobb étterme, a Kistücsök, mely inkább borokban utazik, de sörben is minőséget kínál valamint a Beer Heaven Hévízen.
Ezutóbbi sajnos a magyar kézműves söröket még nem integrálta a kínálatba, de ami van, az így is imponáló. Jelmondatuknak, miszerint „ide csak a jó sör léphet be”, maradéktalanul eleget tesznek. Négy féle cseh sör csapon, s még 50-60 féle palackozott tétel, olyan főzdéktől, mint a Brewpub, a Bevog, a Mikkeller, valamint több belga, bajor, cseh igényes, ismert vagy kevésbé ismert főzde.
Hadd szúrjam ide a csapolt sörök listáját valamint az "extra ajánlatot", amin kívül még van egy tisztes sörlap:


A beltér hangulata megnyerő, a boltíves szeparék intimitást biztosítanak. 
A csapos, aki alighanem tulajdonos is, otthon van a sörök világában és szívesen szóba elegyedik a vendégekkel. Nagyon értékeltük, hogy nem valami mai, zenének csúfolt borzalom szól a háttérben, hanem veretes klasszikus rhythm and blues a hőskorszakból, olyan Steve Ray Vaughan – Johnny Winter – Cream zsánerű.
Aki megéhezik, ehet percet, kacsazsíros, tepertőkrémes kenyeret vagy netán a helyről elnevezett extra szendvicset. Mi ittunk egy cseh búzasört, a Bevog Rudeen fekete IPÁ-ját valamint a Brewdog két klasszikusát, egy Punki IPÁ-t és egy Hardcore IPÁ-t. A fekete IPA nem hozta elvárt aromatikát, a többi sör viszont szokásosan remek volt.
Jól kigondolt és jól megvalósított, szeretnivaló hely a Beer Heaven, csak ajánlani tudjuk minden sörínyencnek.

További információ:  
http://beerheaven.hu/


Dorozsmai Endre


A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése