2015. július 13., hétfő

Zazzi cukrászda (Bécsi út 57-61)



Ha igazán jó cukrászdát keresünk Magyarországon, ahol nem súlyos margarinos krémekkel, habfixálókkal és aromákkal dolgoznak, sokkal nehezebb dolgunk van, mint ha kiemelkedő, katartikus éttermet keresnénk. Ezutóbbi esetben 150-200 hely között válogathatnánk, igazán jó cukrászda talán, ha kéttucat van az országban. Amíg a budapesti cukrászdák új hullámának ideje el nem érkezett napjainkban, a titkos tippek évekig két vidéki helyről szóltak, a Váci desszertszalonról valamint a solymári Zazziról, mely két éve a Kolosy tér vonzáskörzetében egy kis utcában nyitotta meg budapesti egységét.
A helyről az is sokat elmond, hogy a Hegyvidék üzletközpontban működő Delizia nevű ínyencbolt kávézója tőlük rendeli a süteményeket.

Az emberi nyelv nem alkalmas arra, hogy leírja a Zazzi desszertjeinek fenségességét, hiteles kép megalkotásához meg kell azokat kóstolni. A Zazzi légies, könnyed, természetes ízű, megnyerő formatervezésű kompozíciókat készít, magabiztosan játszva az ízekkel és az állagokkal. S teszi mindezt megfizethető áron. Külön vendégbarát találmányuk a Zazzi mini-tál, melyen egy sütemény áráért három kóstolható kis adagban. Kiváló kreatív macaronokat is készítenek.
Mi egy mini-tálat kértünk, volt rajta csokoládés habkönnyű desszert, klasszikus ihletettségű vaníliás tarte és valamint gyümölcsös kompozíció. 
Mindezt málnás limonádéval kísértük, melyhez foghatót még nem kóstoltunk, pedig limonádét gyakran rendelünk a „zéró tolerancia” bevezetése óta.
A falakat érdekes fotók díszítik, nem lövöm le a poént, ha olyan kedvükben találjuk a pultosokat, akkor megkínálnak egy macaronnal, amennyiben beazonosítjuk a fénykép tárgyát. Nekünk sikerült, meg is kaptuk a jutalmat.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése