2015. április 3., péntek

Gedeon Söröző (Nyíregyháza, Kossuth tér 8.)


Legutóbbi turnénk alkalmával elég sokat kutakodtunk a világhálón debreceni és nyíregyházi kézműves sörözők után nyomozva. Sokra nem mentünk, a debreceni helyek bezártak, a Butikban már voltunk, Nyíregyházán a Gedeont adta ki a kereső.
Lelkesedésünk kissé alábbhagyott, amikor láttuk, hogy elég szerény a választék, csak két serfőzde termékeit lehet kapni, a békésszentandrásiakét és a szarvasi sermesterét. Persze ezek is szépek, a békészentandrásiak a kedvenceink közé tartoznak, élvezetesek, de hiányzik a palettájukról legfőbb ínyencség, az IPA, azaz az India Pale Ale. Hogy a helyzet még rosszabb legyen, a Monarchista nevű sör, mely a Gedeon egyik büszkesége, olyannyira, hogy egyben wifi jelszóként is funkcionál, épp kifogyott, pedig nagyon megkóstoltuk volna.
Úgyhogy a Hódító névre hallgató Pilst ittuk csapolva,
valamint a Vörös parIPÁt a szarvasiaktól. A Pils rendben volt, hozta a szokásos formáját, a vörös sör a maga műfaján belül jó volt, sokkal jobban ízlett, mint például a referenciának számító Kilkenny, de IPÁs jellege továbbra sincs. Kapható Kacsa is, amiről nem tudtam micsoda, de informáltak, hogy szörpre öntenek valami töményet s közé tabascot. Ezt mi is ittuk itthon ánizslikőrrel és rummal, közte persze tabasco, valamint Csíkszeredában bodzaszörppel és vodkával.
A kiszolgálás kedves, a csinos pultos lány figyelmesen hallgatta tanácsaimat arra vonatkozóan, hogy kikkel lenne érdemes felvenni a kapcsolatot, sőt fel is jegyezte tippjeimet. A Legendát, a Rothbeert és a Hopfanaticot ajánlottam figyelmébe.
A hangulat barátságos,


az árak szintén.
Egyik legjobb kocsmaélményünk volt Nyíregyházán.

Érdemes egy pillantást vetni a FB-oldalukra s egy Like-ot is megérdemelnek.
https://www.facebook.com/gedeonsorozo

Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése