2015. március 28., szombat

La Strada (Temesvár, Losonci tér vonzáskörzet)


A minőségi hamburgerláz elérte Temesvárt is. A La Strada nevű bisztró ötféle hamburgert kínál humusz, cézársaláta, pasta-k s egyebek mellett. Sajnos minden hamburger más alapanyagból készül, marhahúsosat egyfélét kínálnak. A hely sajátos egyvelegét adja a minőségi mozzanatoknak és a kommersz vagy akár átverésnek is minősíthető fogásoknak. Értékeltük, hogy hangulatos a beltér,
hogy autentikus blues zene szól, ami igencsak stílszerű egy hamburgerezőben, az asztalon élő virág és minőségi sót valamint borsegyveleget rejtő darálók. A kiszolgálás kedves, udvarias, készséges, a csomagolásért nem számolnak fel semmit, szervízdíj nincs (ez egyébként sem divat Erdélyben és Bánságban).
Humusz címszó alatt három féle krémet tálalnak, az egyik klasszikus, a másik mentás, a harmadikba mintha ketchupot csempésztek volna, ezutóbbi nem volt meggyőző. Adnak hozzá sárga kaliforniai paprikát, némi koktélparadicsomot és olajbogyót.
Maga a humusz nem teljes homogén, inkább  darabos, mint krémes, de ez is egy autentikus megközelítés. Tahina, ha volt egyáltalán benne, akkor kevés. Ezzel együtt nem volt rossz. Hozzá készen kapható pitaszerű vékony laposkenyeret pirítottak. Összességében a fogás a jobbacska kategóriában helyezkedett el.
A hamburgerrel hasonló a helyzet.
A chips házilag készül, ergo kissé megereszkedett az étkezés végére, de azért jó volt, jobb, mint valami mirelit áru, a hamburger zsemléje szárazkás volt, ettünk már sokkal jobbat is. A burger mellé adott paradicsommártás kommersz ketchupnak tűnt, ha netán saját készítésű lett volna, amit kötve hiszek, akkor van még mit dolgozni a végleges változaton. A húspogácsa kicsit inas volt, de azért a jobbacska kategóriába tartozott, értékeltük, hogy rendeléskor érdeklődtek afelől, hogy mennyire süssék át a húst. Közepesre kértük, a bélszínt angolosan, a hamburgerhúst közepesen hőkezelve szeretjük. Az ízesítő funkciót ellátó hagymás gombaragu-betét finom volt. Kár, hogy az étlap szarvasgombát ígért, aminek sajnos nyomát nem leltük az ételben, de még a szarvasgomba aromának, a dimetil szulfidnak sem. Összességében ez tétel is jobb volt a helyi fősodornál, fő problémánk a szarvasgombás stikli volt. Sajnos ebből a helységből sincs kitiltva a dohányzás, nekünk szerencsénk volt, ottlétünk idején csak egy asztalnál dohányzott egy vendég.
Minden egybevetve, a La Strada a jobb helyek közé soroljuk, helyi viszonylatban nem tűnik rossz választásnak. Fényévvel hagyja maga mögött a ma is azonosítatlan húspépet előre lesütő majd a hamburgert mikrohullámú sütőben melegítő anyaországi fősodortól, de nem éri el a budapesti „kézműves hamburgerezők” élvonalát, a Pesti burger - Good Bar Good burger – W35 – Bodega – Betevő - Finomító – Kandalló – Király utcai BRGR - Zing stb. szintet.

Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése