A világhálón jól beharangozott és
sokak által várt Faszaládé egy aprócska beszögellésben ütötte fel tanyáját az
Innio ingatlanán belül. Leülni csak a teraszon lehet.
Olyannyira el van rejtve
a kis hely, hogy simán elmentünk mellette, miközben azt kerestük. Végül a
Burger and Love-ban kértünk s kaptunk útbaigazítást, mert azt hallottuk, hogy
ahhoz is van némi köze Benkő Zoltánnak.
A Faszaládé, mint az nagyjából
közismert, a kolbásztémára épül, minőségi kolbászokat készítenek s azokat
faszénparázson sütik meg.
Az étlap rövid, áttekinthető, van ötféle kolbász, továbbá
véres és két kombinált menü.
Mi csípősnek mondott sertéskolbászt kértünk
valamint vérest almával és fenyőmaggal.
A kolbász (790) debreceni zsánerű
volt, a nemrégiben Kerekes Sándor Őshonos delikátjában járva hallgattam érdeklődéssel,
hogy az előzetes, gőzben történő hőkezeléstől kapja a lecsókolbász és a debreceni
a sajátos állagot. Nos, a kolbász finom volt, mint már utaltam rá nem volt
csípős. Olyannyira nem, hogy a csípős iránt komoly előítéletekkel bírók
(asszony, gyermek) is megették. Viszont határozottan finom volt. Jelzésértékű
mustárt kaptunk hozzá, így azt kellett még rendelni, 150 forintot kértek el
érte, az étlapon rögzített módon.
A zsemlényi szeletelt minicipó is
kevésnek bizonyult, azt is után kellett rendelni, 250 forintért. Ha kértünk
volna uborkát az még 300 lett volna. Nem állom meg, hogy össze ne vessem a Séf
utcájával, ahol 1100 forint a lecsókolbász, kb. háromszor több a hús, benne van
az árban a mustáros párolt hagyma, továbbá a mustár és a kenyér szükség szerint
ingyen utánpótolva, valamint a káposztával töltött savanyú uborka.
A véres (990) telitalálat volt,
mind állagra, mind ízre.
Az italválaszték sem túl széles,
de ezzel nincs is baj. Almafröccsöt ittunk (3 dl 390 ft) és Fuxli fröccsöt (dettó
390).
A kiszolgálás kedves, közvetlen,
a dekoráció funkcionális és esztétikus. Szerettünk itt lenni, lehet, hogy még
jövünk, megkóstolni a kacsamájas csirkét valamint a marha-bárány vegyes
kolbászt.
Dorozsmai Endre
A szöveg a blog számára készült, de lehet, hogy átszabva leadom máshová is.
A Faszaládéban 2015. március 12.-én jártunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése