2015. március 4., szerda

Teddy Beer (Szentendre, Péter-Pál utca 2/b)



Szentendre egyik legjobb étterme, a Bar Centro a 2013 júliusi bezárás után valamikor a múlt év májusában fazont változtatva nyitott újra.
Borbárból inkább sörbár lett és a fine dining fele kacsingató konyhát minőségi pub-foodra cserélte. A sörök mellé kérhetünk az ismert, bevált sorkorcsolyákon (hermelin, tortilla, sajtos ropogós) túl helyben sütött hamburgert, csirkés pie-t és töltött káposztát is.
Továbbra is színvonalas borokat kínálnak, de a hangsúly immár a magyar kézműves sörökön van. Közel harminc remek főzetet kínálnak palackban, a legjobbaktól: Hopfanatic, Legenda, Rothbeer, Hedon, Bigfoot, Horizont, Fóti Kézműves Serfőzde, Győrzámolyi Bors Serfőzde, Békésszentandrási Sörfőzde. A sörlapot gondosan válogatták össze, érződik, hogy a legnépszerűbb közösségi portálon is aktív tulajdonos rajta tartja kezét a sörvilág pulzusán, a minap a Monyó söröző tulajdonosának, Pein Ádámnak a söreit is bevette a választékba.
A földszinti beltér nem sokat változott, otthonos, pubszerű, kényelmes, szeretnivaló, ügyesen használják dekorációnak az italokat és a poharakat.
A falra szerelt fekete táblára fehér krétával vésik fel a csapon levő söröket, ottjártunk idején Fóti Zwicklt és Távoli Galaxist kínáltak.  Ezutóbbi méltán az egyik legnépszerűbb sör, nem véletlenül lett győztes a 2013-ban a Főzdefeszten és kapta meg „Az év söre” címet 2014-ben. A diadalútnak a jelek szerint nincs még vége.
Rendeltünk egy vegyes tálat, amin volt gyümölcsös májpástétom, parasztsonka és aszalt paradicsomos juhtúrókrém, két cent birspálinkát valamint a Bakancslista hiányzó darabját, ami német komló Mittelfrüher komlóval készült és a 7-es számot viseli. 
A sörkorcsolyák ízletesek voltak, a tálalással is meg voltunk elégedve, a kiszolgálásról pedig csak jót lehet mondani: kedves, udvarias, szolgálatkész, kommunikatív.
Nagyon jó hely a Teddy Beer, a kézműves sörök rajongóinak kötelező mutatvány elzarándokolni oda.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.
A Teddy Beerben 2015. február 21.-én jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése