2015. február 26., csütörtök

Dettó bisztró (II. kerület, József Attila útja 68.)



A Dettó bisztró a II. kerület peremén, Budaligeten, a kertvárosban fekszik festői környezetben. A beltér meghitt, megnyerő, gonddal kialakított. Kínálnak naponta kedvező áron ebédmenüt is, de mi inkább az á la carte étlapról válogattunk, annál is inkább, hogy Torkos Csütörtökön vettük célba a Dettót.
Ételeink megvalósítási színvonala változó volt, de minden fogás megütött egy alapvető mércét. Tetszett a tálalás is. A rendkívül baráti áron kínált kacsamáj zsírjában pecsenyekacsamájból készült s azon belül sem volt optimális a hőkezelés és kellően krémes az állag (jól megválasztott hőfokkal és hőkezelési időtartammal csirkemájból is csodát lehet kihozni), az adag óriási, csomagoltattunk is belőle. Adtak mellé rukkolát, koktélparadicsomot és lilahagymát, aminek örvendtünk. 
Nem győzött meg a csokoládédesszert sem, mely nem nélkülözte a lisztet, tetején pedig kommersznek tűnő öntet volt.
Ezzel szemben remeknek bizonyult ízre-állagra egyaránt a marhapofa, házias, ízletes a frissen sült burgonyafánk, a sütőtökös mártáson lehet még finomítani,
a mentás bárány darált húsból készült, kissé szárazra sikeredett, de jó volt a fűszerezése s a mellé adott kuszkusz is. 
Jól sikerült a házias kacsacomb is, amit párolt káposztával és tört burgonyával tálaltak.
Megelégedésünkre szolgált a tyúkleves
és a velős pirítós.
Ügyesen összeválogatták a borokat, két kört rendeltünk egyet fehérekből, egyet vörösekből. A fehér körből Bakó Ambrus bora emelkedett ki, a vörösből Mészáros Pál Pinot Noirja. A pálinkák között a Szicsekék birse volt számunkra a legvonzóbb, ebből kértünk két-két centet, ezúttal sem csalódtunk.
A felszolgáló hölgy stílusa kissé furcsa volt, viszont a tulajatmoszférájú fiatalemberrel jó hangulatú, tartalmas kommunikáció alakult ki. Összességében nagyon jól éreztük magunkat a Dettó bisztróban, jó szívvel ajánljuk másoknak is, hogy látogassanak ki egy délután ide egy kis kulináris kalandozásra.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.
A Dettó bisztróban 2015. február 19.-én jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése