Nincs hónap, hogy ne fordulnánk meg Szegeden, s ha már ott vagyunk, akkor a
város kocsma- és vendéglővilágának mélyebb megismerésére is időt szoktunk fordítani.
Elképzelhető a meglepetésünk, amikor egy több éve működő hangulatos intézményt
fedeztünk fel a minap a város szívében, amiről soha nem hallottunk s
valamiképpen nem is ütköztünk bele.
A Cool Tour hangulatos romkocsma, amit ügyes fiatalok működtetnek. Érződik
a generációs különbség, nekik már ugye erősen „retro” a hetvenes nyolcvanas
évek, e kort idézi a berendezés.
Zömmel kommersz italokat kínálnak néhány minőségi bor (Nyakas, Frittmann, Dúzsi,
Takler, Günzer, Vylyan, Konyári) és pálinka (Szicsek, Pannonhalmi Pálinkárium) mellett, néhány
kézműves sörnek örültünk volna, Szegeden már két sörszaküzlet is működik a
központban, egymás tőszomszédságában. Unicumból csak négy centet adnak, ami
érthetetlen, szerencsére mi két kis Unicumot akartunk rendelni, így aztán meg
tudtuk beszélni, hogy kapjunk egy nagyot s mellé egy üres poharat.
Az árak barátságosak, ahogy néztük, a megcélzott közönség elsősorban a
diákság. Van melegkonyhájuk is, mely jóindulatú, törekvő amatőr szinten
működik, ami sokkal jobb, mint az érdektelen, motiválatlan profizmus. Zavarba
ejtően alacsony árfekvésű menü keretében rendeltünk egy kifejezetten jól
sikerült fokhagymalevest, amihez adtak fenéklángost is
és egy korrekt,
élvezhető pulyka brassóit,
továbbá elfogadható szinten megvalósított pizza-ropogóst
meg Margerita pizzát.
Nagyon értékeltük, hogy nem valami manapság divatos
non-zene bömbölt, hanem megfelelően visszafogott hangerővel jazz és blues
számok váltották egymást.
Jól éreztük magunkat a Cool Tour-ban, jó eséllyel visszatérünk még, akár
egy fröccsre, akár egy gyors ebédre.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése