2015. január 13., kedd

Sarki fűszeres (Budapest, XIII. kerület, Szent István tér)



A Sarki Fűszeres egy delikáteszbolt, ahol mindenféle igényes alapanyagot és készterméket lehet kapni, sajtokat, fűszereket, minőségi olajokat, tisztes pékárut, bort s ki tudná mindet felsorolni. Nem olyan nagy és nincs akkora választéka, mint a Culinarisnak, de hasonló műfajban utazik. Ugyanakkor kiváló reggelizőhely. Ezt kihasználva egy komor téli napon, tavaly január közepén néztünk be délelőtt, midőn a lassan médiasztárrá avanzsált Mauthner Zsófia gasztroblogger az ablakban ült s ette a reggelijét. Ez is elmond a helyről valamit.
Nem alakult ki a pultosokkal meghittebb beszélgetés, nem mutattak különösebb érdeklődést kis társaságunk iránt, de ezt nem vettük rossz néven. Az árak elég magasak, de hát Budapest már ilyen, ittunk egy-egy deci száraz fehérbort, egyikünk reggelizett egy jól elkészített ham and eggset. 
Az egyik bor rendben volt, a másik elég gyengének és fáradtnak bizonyult, azt kiejteném a választékból, sajnos nem tudom már mi a neve, így legfeljebb annyit tudok üzenni a tulajnak, ha netán olvassa ezt az oldalt, hogy alaposabban válogassa össze a kimért borokat.
Összességében kellemes volt üldögélni kint a teraszon, télidőben, nagykabátban.
Jó hely a Sarki Fűszeres, ajánljuk másoknak is.

Dorozsmai Endre


A szöveg a blog számára készült.
A Sarki Fűszeresben 2014. január 13-án jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése