2015. január 6., kedd

Bistro Cochon (Gozsdu udvar)



A Gozsdu udvar egy jó kis központ, ahol jellemzően elérthető áron ehet-ihat az ember és tisztességes minőséget kap, a jótól (Pelikán Sushi, Pad Thai) a kiválóig (To Spagi, Spíler Shanghai). Az ember legfinomabb barátjáról (copyright by György Attila) elnevezett hely is itt működik, ahová a nemrégiben sikerült végre beülni, eddig többnyire lekonkurálta egy másik egység.
A dizájn hangulatos, kevés pénzből otthonosat, vagányat, személyeset, egyénit akartak kihozni s ez nagyjából sikerült is. 

A galérián ültünk le. A kínálat a név ismeretében nem meglepő módon a húsokra épül, kínálnak méteres kolbászt, csevapot, hamburgert. A kiszolgálás alapvetően rendben van, a magát ukránnak mondó, a vaslapot kezelő megnyerő, közvetlen sráccal kellemesen el is beszélgettünk.
A hamburger finom, igényes, a steak-krumpli házi. 
Az árak barátinak mondhatók. (Hamburger 1000 körül, krumplival 1300, ha emlékezetem nem csal.) Az italfrontot fel lehetne turbózni, jelenleg sörben a kommersz ipari vonalat viszik, azon belül a Pilsner Urquell jónak mondható, ebből ittunk is egy pohárral, friss volt és jó ízű. A Facebookon látható itallap borok ügyében elég hiányosan tájékoztat, nem tüntetve fel a pincészeteket. Pálter és Harmatozó pálinkákat kínálnak, ezekhez a főzdékhez eddig nem volt szerencsém.
Sajnos, amikor mi ott voltunk, nem volt csukva a mozgatható térelválasztó a dohányzó rész felé, így kénytelenek voltunk cigarettafüstöt szívni. Értékeltük, hogy a tulaj nem vont vállat a megjegyzésünkre, hanem elnézést kért. Összességében rokonszenves belevaló hely a Cochon, lehet, hogy még benézünk alkalomadtán egy méteres kolbászra.

Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése