A Gozsdu udvar egy jó kis központ,
ahol jellemzően elérthető áron ehet-ihat az ember és tisztességes minőséget kap,
a jótól (Pelikán Sushi, Pad Thai) a kiválóig (To Spagi, Spíler Shanghai). Az
ember legfinomabb barátjáról (copyright by György Attila) elnevezett hely is
itt működik, ahová a nemrégiben sikerült végre beülni, eddig többnyire
lekonkurálta egy másik egység.
A dizájn hangulatos, kevés
pénzből otthonosat, vagányat, személyeset, egyénit akartak kihozni s ez nagyjából
sikerült is.
A galérián ültünk le. A kínálat a név ismeretében nem meglepő
módon a húsokra épül, kínálnak méteres kolbászt, csevapot, hamburgert. A
kiszolgálás alapvetően rendben van, a magát ukránnak mondó, a vaslapot kezelő
megnyerő, közvetlen sráccal kellemesen el is beszélgettünk.
A hamburger finom, igényes, a
steak-krumpli házi.
Az árak barátinak mondhatók. (Hamburger 1000 körül,
krumplival 1300, ha emlékezetem nem csal.) Az italfrontot fel lehetne turbózni,
jelenleg sörben a kommersz ipari vonalat viszik, azon belül a Pilsner Urquell
jónak mondható, ebből ittunk is egy pohárral, friss volt és jó ízű. A Facebookon
látható itallap borok ügyében elég hiányosan tájékoztat, nem tüntetve fel a
pincészeteket. Pálter és Harmatozó pálinkákat kínálnak, ezekhez a főzdékhez
eddig nem volt szerencsém.
Sajnos, amikor mi ott voltunk,
nem volt csukva a mozgatható térelválasztó a dohányzó rész felé, így
kénytelenek voltunk cigarettafüstöt szívni. Értékeltük, hogy a tulaj nem vont
vállat a megjegyzésünkre, hanem elnézést kért. Összességében rokonszenves
belevaló hely a Cochon, lehet, hogy még benézünk alkalomadtán egy méteres
kolbászra.
Dorozsmai Endre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése