2014. december 15., hétfő

Ramenka (Budapest, VII. ker., Kazinczy u. 9.)



Találó nevet választott a Kazinczy utcai, távolkeleti ihletésű gyorsétkezde, mely a japán konyha ikonikus levese előtt tiszteleg nemcsak cégtáblájával, hanem választékával is. A parányi helyen nincs sok szék, ami van, annak nagy része is a falra néz, a szerencsések a középen futó hosszú asztal mellé telepedhetnek. Így tettünk mi is második látogatási kísérletünk alkalmával, először csak hosszabb várakozás árán ülhettünk volna le, azt meg nem szeretjük. S szerencsére Budapest tágan értelmezett belvárosában annyi izgalmas hely van, hogy csak az kényszerül várakozásra, aki nem tartja az ujját a fővárosi gasztronómia pulzusán.
Rendeltünk egy alap-rament, ez elvi kérdés, hamburgerben, ramenben, pizzában, pho-ban, elsőre mindig az alapjáratot kell tesztelni, az kell, hogy jó legyen. 
Márpedig a Ramenkában a névadó ételt igen jól készítik, a lé karakteres, komplex és intenzív ízű, a betétek finomak, jó állagúak. Kértünk még kim chit, ami sajnos elfogyott, ajánlották helyette a chilis krumplisalátát. Némi hezitálás után elfogadtuk a javaslatot, s milyen jól tettük. Amit kaptunk, az nem hasonlított semmire, amit a műfajban eddig ettünk, izgalmas vibráló, roppanós, de nem nyers krumplicsíkok érkeztek, remek, visszafogottan csípős ízesítéssel. 
Kipróbáltuk a „japán derelyét”, a gyoza-t is, amit párolás után kissé megpirítottak, ez is teljes megelégedésünkre szolgált.
A kiszolgálás gyors és kedves, az árak barátságosak, a dizájn jól megtervezett, letisztult, ugyanakkor megejtően hangulatos. A Ramenka kiváló célpont a rament kipróbálni akaró gasztro-kalandozóknak és a ramen-fanatikusoknak egyaránt.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.
A Ramenka-ban 2014. december 6.-án jártunk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése