2014. december 28., vasárnap

Bass-ment – temesvári rock-kocsma

Az ünnepek és az 1989-es népfelkelés 25. évfordulója alkalmából az elmúlt hónapban jó pár napot Temesváron töltöttem. Nem meglepő, hogy egy-két kocsma és vendéglő is belefért a programba. A Bass-mentet véletlenül fedeztük fel, az autóból láttam meg, mondtam a sofőr szerepet elvállaló barátomnak, hogy jó lenne megállni. Ketten, akik nem voltunk „vezető pozícióban” lementünk. „Sofőrünk” ment tovább a hivatalos programot abszolválni.
Igazi rock-kocsma hangulat fogadott. (Megjegyzem ennek a műfajnak Temesváron van hagyománya. A kilencvenes években a Blues klub volt az egyik legnépszerűbb hely a városban, ahol mindig jó zene szólt. Kár, hogy az ingatlan tulajdonosa egy idő után nem újította meg a bérlőkkel a szerződést, így a hely megszűnt.) Gitárok és koncertplakátok a falon, zömmel temesvári együtteseké a nyolcvanas és a kilencvenes évekből főleg. Quo Vadis, Abra, Phoenix, Pro Musica s egyebek. Három gitár is a dekoráció részét képezi. A sörök között akad néhány kisüzemi német sör, amit értékelünk. Jó zene szól, ami ilyen környezet mellett elvárható.
Sörkorcsolyákat nem tartanak és elég nagy füst van.
S ez az ami távol fog tartani minket ettől az egyébként jó helytől, mindaddig, amíg végre valahára be nem tiltják a dohányzást a szórakozóhelyeken a Romániához tartozó területeken.

Elérhetőségek a hely FB-oldalán:

 https://www.facebook.com/pages/The-BASSment/541619395883514


Dorozsmai Endre

A szöveg a blog számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése