Az erdélyi részeken nehezebben
ver gyökeret a kommersz kínai konyha, amit sikerrel európaiasítottak, s persze
töméntelen mennyiségű nátrium glutamáttal, az állítólagos umamit hordozó ízfokozóval
tettek sokak számára a függőségig vonzóvá.
Nagyváradon rajtunk kívül egy lélek
sem volt az egyébként nem túl hangulatos, inkább sivárnak, személytelennek tűnő
hodályban. Nemcsak a beltér üt el a „gourmet” éttermektől, hanem az önkiszolgáló
rendszer is. Az inox-mélyedésekben nem kifejezetten frissnek tűnő ételek
szunnyadtak, melyek kora délután igencsak maradékoknak néztek ki. De találtunk
közöttük bíztatót is.
Kóstolás után meg is lepődtünk
rendesen. Az algasaláta remek volt, ízre, állagra egyaránt, a sült
paprikasaláta még nem jutott el az erjedtség határára, de már motoszkált benne
valami, a fafülgomba-salátát ízletesnek találtuk,
tavaszi tekercsek mirelitáruból készültek, mint a legtöbb helyen, de ízre ütötték mércét, frissen sütötték meg nekünk.
A sertéshússal töltött gőzgombóc lehetett volna könnyedebb, de némi csípős szósszal azt is megettük.
tavaszi tekercsek mirelitáruból készültek, mint a legtöbb helyen, de ízre ütötték mércét, frissen sütötték meg nekünk.
A sertéshússal töltött gőzgombóc lehetett volna könnyedebb, de némi csípős szósszal azt is megettük.
Tartanak biztonság kedvéért
európai, zömmel helyi ételeket is,
de a jelek szerint az sem elég a stabil vendégkör kialakításához. Pedig az ár/érték arány kiemelkedően jó, a felsorolt 5 kínai fogásra kevesebb, mint ezer forintnak megfelelő lejt kértek. Összesen.
de a jelek szerint az sem elég a stabil vendégkör kialakításához. Pedig az ár/érték arány kiemelkedően jó, a felsorolt 5 kínai fogásra kevesebb, mint ezer forintnak megfelelő lejt kértek. Összesen.
Van egy kis élelmiszerboltjuk is
a vendégtérben, ahol mindenféle kínai terméket lehet kapni a csirke mellé ajánlott
különféle édes chili-szószoktól az üvegtésztákon át a szójaszószokig stb. Vélhető,
hogy némi befektetéssel felfuttatható lehetne a hely, először persze a dizájnt
kellene átszabni. Mindazonáltal ha Nagyvárad központjában olcsót, fantáziadúsat
és korrektet akar az ember enni, a hely jelen formájában is megteszi.
Dorozsmai Endre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése