2014. október 15., szerda

Rickshaw étterem (Erzsébet krt 43.-49.)



A Corinthia Grand Hotel adott otthont idén is a Közép- és Kelet-európai térség egyik legjelentősebb boros rendezvényének a VinCEnek. Ebből az alkalomból volt szerencsénk meglátogatni a hotel hangulatos, távolkeleti jellegű éttermét,  Rickshaw-t, azon belül pedig kellőképpen kiélvezni a vasárnapi svédasztalos kínálatot, mely nem olcsó ugyan (7500 ft felszolgálási díj nélkül), de igen bőséges, több kiemelkedő tételt is tartalmaz s benne van az árban néhány korrekt bor, sör, üdítő és kávé.
Mi nagyon értékeltük lazacválasztékot (a nyers halat különböző száraz pácokban érlelik, majd felszolgálják, a legismertebb variáció, a gravlax is kapható volt, s kitűnőnek bizonyult), lenyűgöző volt a tökéletesre sült, ropogós bőrű malacpecsenye, ízletesek és szépek voltak a sushik, volt még nyers ízesített vajhal, vöröstonhal, kagyló, frissen grillezett bélszínszeletek és lazac, az átlagos kommersz minőséget messze meghaladó sajtok s persze megannyi ismert és kevésbé izgalmas fogás inox melegen-tartó edényekben a kissé rágós marhától a túlságosan ragacsos valenciai paella-ig. Mint sejthető, lehetne éppenséggel fogást keresni és találni az ételeken, mert voltak egyenízű és állagproblémás tételek is, de igazságtalan lenne a kekeckedés, mert bőségesen jól lehetett lakni azzal, ami nagyon jó volt, sőt, az ember inkább arra kellett ügyeljen, hogy nehogy túl hamar jóllakjon.
Kár, hogy csak vasárnap 12-től 4-ig tart ez a produkció.
Akkor viszont stabilan megrendezésre kerül, így ajánlható másoknak is.


A szöveg a Demokrata számára készült, de könnyen lehet, hogy amint a blogra sem tettem fel, úgy a lapnak sem küldtem el. Sajnos a fényképezőgépemre nem sokkal az étterem meglátogatása előtt ráömlött az ásványvíz, amit nem vett jó néven.

A Rickshaw-ban a 2011-es Vince alkalmával voltunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése