2014. október 26., vasárnap

Nádor étterem (Békéscsaba, Szent István tér 10.)



Kellemes meglepetés Békéscsaba központjában.
Egy hely, melynek kiváló a hangulata, egyszerre elegáns és otthonos, a dekoráció szerves része a sok borosüveg.
A pultnál az egyik legjobb egri borász beszélget egy tulajnak kinéző fazonnal. A kiszolgálás kitűnő, az árak barátságosak, az ételek kreatívak. Árpád pálinkákat kínálnak a remek helyi főzdétől valamint Staropramen sört zavarba ejtően kedvező áron, a 2 cl pálinka 320 és 400 ft között mozog, a fél literes korsó csapolt sör 360 ft. A borválasztékot a Bortársaság biztosítja, ami önmagában a minőség garanciája. A borárak ezúttal fölöttébb barátiak, Gedeon rosé 1500 ft egy palackkal, a Légli Blanc vagy Sebestyén rosé 1800 ft. A tételek jó részét kimérik decire is.
S itt sajnos megtörik a dicséretek özöne, mert a libamáj alighanem csőben sült szivacsosra,
a szakács helyében megmaradnék inkább a bevált technológiák mellett (konfitálás, sous vide, esetleg gyors serpenyőzés), finom viszont mellette a gyengéden hőkezelt birshasáb, kár, hogy az hideg, bár lehet, hogy így volt elképzelve. Tokaji aszúzselé is jár hozzá, de jelezték előre, hogy az elfogyott, ennek tudatában esett a választásom erre az ételre.
A mozzarella roston kissé gumis, de élvezhető jó hozzá a cékla, a madársaláta helyett inkább rukkolát adnék hozzá, de legyen ez az én bajom.
A trüffeltorta ötlete jó, a ízesítése is (kardamómos, gyömbéres) de a torta kemény, töredező, állagproblémás, a kávéfagyi finom.
A döccenőkkel együtt ez egy jónak mondható hely, ahová jó eséllyel visszatérünk még.
Szerettem itt lenni, visszavágyom.

Dorozsmai Endre

A szöveg a blog számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése