2014. október 12., vasárnap

Módszertani kabinet – Móka kávézó (Varsányi Irén u 9.)



Szeretem a lelkes amatőrséget sugalló, otthonos, meghitt helyeket. A Móka kávézóba belépve az imént körbeírt hangulat fogad. A választék jó része krétával táblára írva, de van egyszerű, áttekinthető étlap és itallap is. 

Tartanak reggelit a későn kelők számára, nyitás ugyanis 9 órakor van, viszont este tízkor zárnak. Ebédre minden nap mást főznek, az árak zavarba ejtőek barátiak. Kínálnak salátákat, szendvicseket, házi sütiket, házi kekszet, de még biochips-szet is. (Az igazi az lenne, ha a chipset is maguk készítenék, nem nagy ördöngösség.) Az itallap is tömör, de jól összeválogatott, a sörökről még lesz szó, pálinkát egyfélét tartanak, de az birs a békésiektől (tudnak valamit), bort pedig három félét szekszárdi Mészáros pincétől.
Mi már ebéd után voltunk, de azért a gezemice rovatból a házi libamájpástétomot nem hagytuk ki, kértünk mellé egy-egy pohár csapolt sört a csepeli Rízmajer sörfőzdétől, melynek tulajdonosa, Rízmajer József az idei Gault Millau kalauzban bekerült az öt legfigyelemre méltóbb sörfőző közé. Tartanak egyébként tőlük palackos söröket is, kezdve a jó árú, jó ízű, Cortez nevű kukoricasörtől a Cingulus porteren át elegészen a műfaj hazai legjobbjának tartott szűretlen búzasörig.
A kiszolgálás kedves, közvetlen. Leültünk a galérián, kényelmesen elkortyolgattuk a sört, felkentük a finom, ízletes házi libamájpástétomot a jobbacska kenyérre, ízesítettük a helyben készült, saját felfogású, kevéssé édes, nem túlpárolt hagymalekvárral, majd megelégedetten álltunk fel, azzal a benyomással, hogy először voltunk itt, de nem utoljára.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.
A Móka kávézóban 2014. október 9.-én jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése