2014. szeptember 28., vasárnap

Rendelő bisztró (Somogyi Béla u 8.)



A Blaha Lujza tér vonzáskörzetében működő Rendelőnek jó híre van, legalábbis világhálós gasztro-nyomozásaim során többször is beleütköztem. A Főzdefesztivál alkalmával sikerült ide is ellátogatni, miután a rendezvény helyszínéhez közelebb eső Ramenkában nem kaptunk helyet.
Kiültünk a kellemes teraszra és rendeltünk jó pár ételt, melyek mutattak némi ingadozást minőségben, de mind ütöttek egy alapvető mércét és élvezetesek voltak. A legtöbb problémánk a Pékné módra készült csülök 
átértelmezésével volt, főleg azzal, hogy nem nyers csülökből készítették egybe sütve a krumplival és a hagymával, hanem a füstölt csülköt külön megfőzték, majd szeletekre vágták és vaslapon megpirították. A krumpli alatt steak-burgonya volt, amit külön párolt hagymával forgattak össze. Nem volt ez rossz így sem, de azért kockázatos dolog a vendég elvárásival játszani.
Felszolgálási baki, hogy a fish and chips helyett csirkecsíkokat hoztak ki, amit szó nélkül kicseréltek. Ez jó volt abból a szempontból, hogy legalább nem álltak oda vitatkozni, arról, hogy mit is rendeltünk (a csirkecsík szóba sem került), de rossz abból a szempontból, hogy nem kértek elnézést. A csípős csirkeszárnyak  
szószát házilag készítették, amit értékeltünk, a szószon lehet még finomítani, de azért így is ízlett, a sztrapacska állaga jó volt, a juhtúrós karakteren lehetett volna erősíteni.

A legjobb fogás a két tipikus „street”-étel, a végül megkapott fish and chips
és hamburger volt,
amit tisztesen elkészítettek, és karikára vágott főtt majd sült krumplival szolgáltak fel, akárcsak a friss, kukoricapehely-bundában sült ízletes halat. Hétköznapokon igen kedvező áru menüt is kínálnak, erről sajnos mi, szombat lévén, lemaradtunk.
Összességében jót ettünk a Rendelőben, baráti áron, s jól is éreztük magunkat. Reális várakozásokkal érkezve más sem fog csalódni.

Dorozsmai Endre

A szöveg a blog számára készült .
A Rendelő bisztróban 2014. szeptember 20.-án jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése