2014. szeptember 16., kedd

Le Bourbon (A Le Meridien szálló étterme, Budapest, Erzsébet tér.)



Ha azt hallja egy mindennapi halandó, hogy egy luxushotelben 8500 forint a vasárnapi büféasztalról válogatható, korlátlan étel- és italfogyasztással járó ebéd, többnyire azt mondja, hogy az megközelíthetetlenül drága. Tény és való, ahhoz képest, hogy ugyanebben az idősávban 5500 forintért lehet étkezni a Trófeában, ez bizony sok pénz. Példának okáért az Intercontinental szállóbeli Corso étterem nem nyújt annyi pluszt, hogy indokolt legyen ez a különbség, viszont a sajnálatos módon bezárt Giardino a Kempinskyben vagy a Rickshaw igen. S talán ide sorolható a Le Bourbon is.
 Ezutóbbinak számomra az volt a peche, hogy nem sokkal korábban voltunk a Giardino-ban, ami egyszerűen überelhetetlen, s mivel közel is vannak egymáshoz, hasonló, vagy tán azonos a besorolásuk és az áruk is, nyilván ez volt az összehasonlítási alap. Márpedig ilyen magas mérce mellett (osztriga, többféle libamáj, bélszín, tonhal, prémium alapanyagok tömkelege) minden szállodaebéd elbukik.
Mivel azonban az etalon megszűnt, akkor úgy tekinthetünk a Le Meridienre, mint az egyik legjobb működő svédasztalos ajánlatra azok közül, melyeket kipróbáltam. A környezet elegáns, a kiszolgálás kifogástalan, az ételek kiválóak.







Érdemes összevetni a Corinthia hotelben működő a Rickshawval: itt akadt kifogásolható, nem tökéletes fogás, viszont több izgalmas ételt kínáltak. A Le Bourbonban ami a tányérra került, abban hibát nem lehetett lelni s külön kiemelést érdemel a desszertfront.



Összességében kellemes élmény volt itt enni a tavalyi Vince utolsó napján, de nem valószínű, hogy visszatérünk, a Rickshaw-ba inkább visszavágyunk. Más kérdés, hogy mindkét helyen egy-egy pillanatfelvétel készült, melyhez képest el lehet mozdulni mind pozitív, mind negatív irányba.

A szöveg a blog számára készült.

A Le Bourbon étteremben 2013. március 10-én, 
a Rickshaw-ban 2011 márciusában voltunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése