2014. szeptember 16., kedd

Klassz (Andrássy út 41.)




Az utóbbi hónapokban ínyenc körökben, az interneten és a hétköznapokban a Csalogány 26 után újabb bűvös tipp jár körbe: „Klassz”. Amit olvasni lehet róla, azt nagyjából úgy foglalhatjuk össze, hogy kedvesek, nem formálisak (nincs is telefonjuk, helyet nem lehet foglalni), nagyon jól főznek és visszafogottak az árszabásban. A Vörös és fehér helyén nyitottak, egyelőre még cégtáblájuk sincs.
Mindez messzemenően indokolttá tette, hogy arrafelé vegyük utunkat egy könnyű kis ebéd elköltése céljából. A beltér egyikünket sem nyerte meg, a cirádás festés és az egyébként ötletes boroskartonos építkezés helyett szívesebben láttuk volna a Vörös és Fehér megszokott pácolt fás eleganciáját.

Viszont kellemes, fogyasztható háttérzene fogadott, a kiszolgálás pedig egyszerűen kifogástalan volt, a bájos, kedves szőke hölggyel a borok tekintetében is nagyon jól szót értettünk. Márpedig volt miből válogatni, az étterem, akárcsak elődje, szép számú tételt tart megbontva és mér ki decire.
Rendeltünk sertésszűzet snidlinges rókagombával és héjában főtt újkrumplival valamint körtepürén felszolgált libamájat. A várakozási idő az átlagosnál hosszabbra nyúlt, de addig kétféle minőségi kenyeret kenegethettünk ugyancsak minőségi vajjal. Ez sem utolsó szórakozás. A sertésszűz rendben volt, különösebb izgalmat nem jelentett, viszont a libamáj, az maga volt a tökély. Anyagi szempontból sem éreztük kizsigerelve magunkat, a konyha színvonalához képest elviselhetőek az árak.
Nomen est omen: szerettük a Klasszt, mely tényleg klassz volt a maga apró gyengéivel együtt. Jó szívvel ajánljuk másoknak is.



A szöveg a Demokratának készült 2007. júliusában egy akkortájt megejtett látogatás alapján. 

2010-ben voltam még egy ízben a Klassz-ban, akkor is hasonló tapasztalataim voltak. A fotók akkorról valók. A hely hozta a 10-11 pontot, amennyit az Alexandra kalauztól, majd a Gault Millau kalauztól kapott. 

Úgy tűnik, márkajelzésük maradt, hogy asztalt foglalni nem lehet, csak és kizárólag a betérő vendégekre számítanak. A honlap közli az aktuális étlapot, ahogy nézem, az alapfelfogás a régi. Bisztróételek frissen. Megemlítést érdemel a kiemelkedő borlap, ami nem véletlen, úgy hírlik, a Bortársaságnak tulajdonosi szinten is köze van a helyhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése