2014. augusztus 30., szombat

GOA (Andrássy út 8.)



Egyre több étterem lepi meg az ebédidőben érkezőket kiváló, ár-érték arányát tekintve már-már zavarba ejtően kedvező ajánlattal. A műfajban verhetetlenek mellé (Csalogány, Olimpia, Gold Bisztó) felsorakozott egy sor igényes hely, melyek délben szinte étkezdei áron kápráztatják el a közönséget.
Áradozásom ezúttal egy indiai tengerpartszakaszról, GOÁról elnevezett vendéglőnek szól, amit mindig nagy tisztelettel néztünk kívülről, egészen addig, amíg fel nem figyeltünk a minap arra, hogy két fogásos menűt kínálnak 1300 ft-ért. S nem ám krumplilevest majd grízes tésztát (nem akarom bántani sem a parasztkonyha eme klasszikus ételeit, sem azok kedvelőit, de étterembe nem ezekért megy az ember), hanem különböző ínyenc fogásokat. Teriyaki csirkét, füstöltlazac-salátát, rozmaringos kacsát, bélszíncsíkos pennet s még sorolhatnám.
Jómagam csípős ráklevest és thai pirított tésztát rendeltem csirkével. A rákleves állaga íze egyaránt remek volt, egy kis zöld koriandert s pár egészben maradt rákot még elviselt volna, de így is kifejezetten ízlett.
A thai pirított tészta viszont maga volt a tökély. A hús-tészta-fűszer arány kifogástalan volt, s az előbb hiányolt zöld koriander, itt megvolt bőséggel.
Ha mindehhez hozzávesszük a hely egyedi s kiválóan megkomponált belső világát, a gyors és udvarias kiszolgálást, nem mondhatunk mást, mint azt, hogy a GOA kimagasló étterem. A vacsoraidőben érvényes árak sem magasabbak az Andrássy úti átlagnál, de azok egy külön rétegnek szólnak. Ebédidőben viszont a GOA akár a kispénzű ínyenc egyetemisták törzshelye lehetne.


A szöveg a Demokrata számára készült, 2009. április 1.-én adtam le. Nem viccből. :)
A Goa étteremben 2009. március 19.-én voltunk.

Az étterem sajnos bezárt, ha jól emlékszem a pozicionáltságára, itt nyitotta meg kapuit a Baldaszti's Grand, mely szintén bezárt, s ha minden igaz, itt működik most a Madame Noi.

Gondoltam, elfér a blogon emlékként ez a szöveg is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése