2014. május 24., szombat

Spíler Shanghai (Gozsdu udvar)


Miután a Zsidai Roy eddigi hat étterme közül ötöt végigjártam és tapasztalataim a jótól a katartikusig terjedtek, érhető izgalommal vártam, hogy alkalmam legyen meglátogatni a legutóbbi ötlet megvalósulását, a Gozsdu-udvarbeli nyüzsgésben megnyitott távolkeleti ihletettségű Spíler Shanghai nevű helyet. Ami a nemrégiben meg is adatott egy hosszabb, nem kevesebb, mint 24 állomásos gasztro-túra keretén belül. (Ezek között persze volt, hogy csak pohár sörre álltunk meg, volt, ahol egy fröccsre, de olyan is akadt, ahol csak ettünk, miután kiderült, hogy alkoholos italt nem tartanak.)
A Spíler Shanghai
zömmel távolkeleti slágerételeket kínál, helyenként egy kis csavarral: pho-t és miso-levest, tempurákat, wok-ételeket, tekercseket, teri-yakit, rizs- és tészta-egytálételeket, végül, de nem utolsó sorban desszerteket, például mandulás tofupudingot zöld tea fagylalttal (860). Érdekes, hogy sushi nincs, tartanak viszont keleti ihletettségű hamburgereket.

Az ismertebb távolkeleti sörök mellett izgalmas magyar kézműves nedűket is kínálnak, jól átgondolt a borlap, s persze van sake és szilvabor. Külön kiemelendő, hogy az árak – akárcsak az eredeti Spílerben – a minőséget és a hely színvonalát tekintetben véve kifejezetten barátinak mondhatók.
A vendég a lazább időszakban is meg kell, hogy várja az „ültető-pincért”, de ő gyorsan teszi a dolgát és kedves is mellette. Miután leültünk, sajnos megakadt valami az olajozottnak tűnő rendszerben. Hosszú percekig nem kaptunk étlapot, közben mellettünk leült egy pár, akik azon nyomban hozzájutottak a ”dokumentációhoz”. Hét perc elteltével meguntam a tesztjátékot és kifejezetten keresni kezdtem a pincérek tekintetét. Egyikük gondjába is vett minket, onnan simán ment minden. Más szóval az igyekezet megvolt, a szervezettségen lehetne még javítani.  
Kértünk egy Távoli galaxist (Róth Zoltán sörfőző remeke, a tavalyi főzdefeszt nyertese, 940 ft, 0.33 l, ami soknak tűnik, de ha azt vesszük, hogy szaküzletben is 750 Ft körül van egy palack, akkor összevetve mondjuk egy 200-250 Ft-os Dreherrel, amire simán rákérnek bárhol 500-700 Ft-t, ez kifejezetten tisztességes árképzésnek nevezhető), egy malaccsászáros hamburgert (1380)
és egy pho levest (1260).
Ételeink teljes mértékben rendben voltak, bár nem bántuk volna, ha a hamburger mellé még hoznak valamit.
Sajnáltuk, hogy több időt nem töltettünk itt, megkóstoltunk volna még jó pár fogást. Sőt, a Spíler Sanghaiban vakon is lehet rendelhettünk volna, csak úgy rábökve az étlapra, hisz a jól kitalált választékból minden egyes ételt szívesen megízlelnénk. Könnyen lehet, hogy a Fővárosban járván még benézünk ide, ajánljuk másoknak is!

Dorozsmai Endre

A szöveg rövidített változatát elküldtem a Demokratának.
A Spíler Shanghaiban 2014. május 10.én voltunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése