2014. április 22., kedd

Buddha Original (Október 6. u 10.)



A távolkeleti konyha az emberiség kulináris kultúrájának igen értékes és izgalmas részét képezi, még az a kevés is, ami a szóban forgó többmilliárd embernek az elképzelhetetlenül gazdag gasztronómiai hagyományából hírmondóként eljut ma már minden földrészre.
A sushi, a tom ka illetve tom yum leves, a tempura, a satay, a wokban pirított rizs és tészta stb. közkedvelt ételek, méltó vetélytársai a gyrosnak, a pizzának, a taconak vagy a hamburgernek. E közismert thai és japán fogásokból ad remek ízelítőt a Buddha Original hálózat, mely egyelőre három egységgel működik a székesfővárosban. Ezek közül mi elsőként az Október 6 utcában fekvőt kerestük meg.
A Buddha bár felettébb baráti áron működik, kedves kiszolgálás és látványkonyha mellett. Szépen kialakított belső tér, tisztaság és letisztultság, friss alapanyagok, magabiztos konyha, jól eltalált ízek jellemzik ezt a gyorsétteremnek elegáns, hagyományos étteremnek gyors, viszont az ínyenc vendéget jó eséllyel lefegyverző egységet.
Rendeltünk Tom Yum levest csirkéből (700), 
tengeri sügéres (690/8 db)valamint spárgás (590/8db) maki-sushi-szettet 
és rántott tintahalat (kb. 1000 ft). 
A leves vibráló volt, épp kellemesen csípős, komplex és egysúlyos, a tintahal, ami néha már a nagyáruházak halaspultján szagos, friss és ízletes, a sushi pedig hozta a maga korrekt formáját. Házhoz is szállítanak, érdekes módon a világhálós rendelésre szánt választékban nem leltem az általunk említett sushikat.
Még ki sem léptünk, már azon gondolkoztunk, hogy kit és mikor invitálunk ide, vagy a hálózat egy másik egységébe, hiszen ez igen jó koktél: itt gyorsan lehet olcsón jót és izgalmasat enni remek környezetben.

A szöveg a Demokrata számára készült. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése