A Halászbástya
étteremre akkor figyeltem fel, amikor évekkel ezelőtt a VinCE Wine Show
szervezői a borvilág jelesei közül válogatott előkelő külföldi meghívottaikat
többek között ebbe az étterembe vitték el vacsorázni s nem kevesen közülük
lelkendeztek az élmény hatására.
Az idei Torkoscsütörtökön sikerült helyet foglalni estére e festői helyszínen működő, gyönyörű,
patinás étterembe. Ahol kiszolgálás udvarias, a vendégfogadó hölgyek
kedvessége, kommunikativitása lefegyverző és visszatérésre csábító, a konyha
pedig magas szinten teszi a dolgát.
Kitűnő volt a
köszöntőfalat, a csicsóka velouté-s házi gnocchi, akárcsak a vajjal kínált
helyben sült kenyér. Minden egyes leves külön kompozíció volt, legyen szó
füstölt kacsamellel és sült vargányával társított fokhagymakrémlevesről, a
gyömbéres metélttel kínált konyakos fácánerőlevesről vagy a lazackaviáros,
bébisóskás karfiolkrémlevesről. A főételek is kitűnőek voltak, kacsamell
műfajában
jobbat nem ettünk még, de kiváló volt a kacsamáj és a konfitált
kacsacomb is, remek a csicsókával körített csirke-supreme,
és a konyhafőnök
ajánlatai között szereplő komplex kávés desszert is.
Annyira jó volt a
felhozatal, hogy a vegyes ízelítő hibáit (a borjú-terrine száraz volt, a
rillette pedig megszenvedte a hosszas hűtőbeli tárolást) készséggel elnéztük.
Az árak magasak, de
nem megfizethetetlenek. S ami a legfontosabb: a minőségi alapanyagok, valamint
a konyha felkészültsége kiegészítve az exkluzív helyszínnel arányban áll velük.
Nagyon jól éreztük
magunkat a Halászbástya étteremben, visszavágyunk.
A szöveg a Demokrata számára készült.
A Halászbástya étteremben 2014. március 6.-án voltunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése