2014. március 15., szombat

Halászbástya étterem



A Halászbástya étteremre akkor figyeltem fel, amikor évekkel ezelőtt a VinCE Wine Show szervezői a borvilág jelesei közül válogatott előkelő külföldi meghívottaikat többek között ebbe az étterembe vitték el vacsorázni s nem kevesen közülük lelkendeztek az élmény hatására.
Az idei Torkoscsütörtökön sikerült helyet foglalni estére e festői helyszínen működő, gyönyörű, patinás étterembe. Ahol kiszolgálás udvarias, a vendégfogadó hölgyek kedvessége, kommunikativitása lefegyverző és visszatérésre csábító, a konyha pedig magas szinten teszi a dolgát.
Kitűnő volt a köszöntőfalat, a csicsóka velouté-s házi gnocchi, akárcsak a vajjal kínált helyben sült kenyér. Minden egyes leves külön kompozíció volt, legyen szó füstölt kacsamellel és sült vargányával társított fokhagymakrémlevesről, a gyömbéres metélttel kínált konyakos fácánerőlevesről vagy a lazackaviáros, bébisóskás karfiolkrémlevesről. A főételek is kitűnőek voltak, kacsamell műfajában 
jobbat nem ettünk még, de kiváló volt a kacsamáj és a konfitált kacsacomb is, remek a csicsókával körített csirke-supreme, 
és a konyhafőnök ajánlatai között szereplő komplex kávés desszert is. 
Annyira jó volt a felhozatal, hogy a vegyes ízelítő hibáit (a borjú-terrine száraz volt, a rillette pedig megszenvedte a hosszas hűtőbeli tárolást) készséggel elnéztük.
Az árak magasak, de nem megfizethetetlenek. S ami a legfontosabb: a minőségi alapanyagok, valamint a konyha felkészültsége kiegészítve az exkluzív helyszínnel arányban áll velük.
Nagyon jól éreztük magunkat a Halászbástya étteremben, visszavágyunk.

A szöveg a Demokrata számára készült.
A Halászbástya étteremben 2014. március 6.-án voltunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése