2014. március 4., kedd

Food Revolution (Arad, a hajdani Petőfi utca és Andrássy út sarkához közel)



Nem biztos, hogy ami működőképes a vendéglők esetében, az működik a street food műfajban is. Vélhető, hogy a Ráday utcában vagy a Liszt Ferenc téren tömörülő vendéglők első sorban előnyét élvezik a többiek társaságának, mert minden pesti tudja, hogy ha odamegy akár asztalfoglalás nélkül is, biztos talál valahol helyet. Egy hamburger vagy gyros kedvéért nem valószínű, hogy bárki nagyobb kitérőt tenne. Aradon mégis kialakult a hajdani Andrássy út és Petőfi utca kereszteződésénél (jelenleg bulevardul Revolutiei és Unirii utca) egy „gyros-negyed”, ahol közel tucatnyi helyen kínálják a népszerű közelkeleti különlegességet.
Büszke nevet választott e helyek egyike, amikor kiírta a cégtáblára, hogy „Food Revolution”, a felfokozott várakozásokat azonban távolról sem tudja teljesíteni. 
Hagyományos helyi ételeket kínálnak az egész világon elterjedt street food műfajok mellett, semmi nincs benne, ami a névre utalna vagy azt igazolná.

Jómagam egy gyrost kértem, a srác elővett egy készen kapható, de elfogadható minőségű, keletlen lepényt, kihúzott egy fiókot, abból mérte ki a nekem járó sült csirkedarabkákat (a gyros erénye és lényege, hogy frissen a vendég előtt vágják le a hőforrás mellett forgó függőleges nyársról a húst, itt erről teljes mértékben lemondtak), majd zöldségeket, mirelit, előre lesütött krumplit pakolt bele és egy rózsaszínes majonézes mártással locsolta meg az egyveleget.
Ezután összecsomagolta az egészet alufóliába, majd rápirított a kontakt-grillben. Ez volt az egyetlen pozitív gesztus a sorban. Ehető volt az így elkészült gyros, 
többé-kevésbé élvezhető is, de ez alighanem csak azért maradt meg így az emlékezetemben, mert farkaséhes voltam. Maradandó élményt nem nyújtott, legközelebb egy másik egységnél próbálkozom.
 

A szöveget leadtam a Demokratának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése