2014. január 20., hétfő

Ring Café és Gourmet Burger Bár (Andrássy út 38.)



A konzervatív valami az ínyenc, illetve ínyenc-konzervatív körökben általában megütközést, mi több, néha parázs vitát kelt, ha valaki dicséri a hamburger műfaj valamely darabját. Egyik oldalon áll az a nézet, hogy ez egy amerikai mánia, aminek nem szabad behódolni, és egyébként is, egy jó hamburger elkészítésébe fektetett energiát egy „normális” étel érdekében is hasznosítani lehetne, a másik oldalon áll Molnár B. Tamás, Lithauszki Zsolt, Takács Lajos és mások, akik kihívást látnak egy jó hamburger elkészítésében, akik szerint lehet és érdemes ebben a műfajban is jót csinálni.
Jómagam fogyasztóként, le nem mondva az amerikai kultúrimporttal szembeni fenntartásaimról, szívesen eszem minőségi hamburgert. A véletlen műve, hogy a legjobbak között emlegetett Ring Caféba csak a nemrégiben jutottam el.

 Már az étlap is bíztató, melynek fedelén idézetet olvashatunk a már említett Takács Lajostól: „A jó hamburger csupán egy kitűnő zsömle és egy remek húspogácsa kombinációja. Hogy az ember mivel „rontja” el, az már az ő dolga.
A limonádé ízletes, a sör friss, továbblépési lehetőségként ott lenne még a csapolt kézműves sörök integrálása az itallap kínálatába, dicséretes, hogy már most is rendelhető palackban a legnépszerűbb kézműves sör, a Keserű Méz.
A kiszolgálás kedves, érdeklődő, kommunikatív. Időben jönnek az ételek, pedig telt ház van, a brownie jó, sajnos az a desszert - a csokis sajttorta narancsos fehércsokoládés öntettel - amit elsőre kérünk, elfogyott. 
A hamburger remek, a zsemle házi, jó állagú, jó ízű, akárcsak a húspogácsa, egyiket sem „rontották el”, az ízesítők is rendben voltak. A krumpli nem mirelit, de van még mit kísérletezni rajta, így kicsit fonnyadt, túlsütöttnek hat, bár nem az. A káposztasaláta (coleslaw) kissé alulsózott, de alapvetően rendben van. 
Bár a hely a hamburgerekre koncentrál, kínálnak steakeket, tex-mex sörkorcsolyákat és önálló ételként rendelhető salátákat is.
Rokonszenves, őszinte hely a Ring, ajánljuk másoknak is.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.
A Ring Café-ban 2014. január 17.-én jártunk. 

Érdemes egy pillantást vetni a hely honlapjára is:
http://www.ringcafe.hu/#

2 megjegyzés:

  1. Szerintem felesleges sokat tökölni a hamburgerrel, mire igazán jó lesz, annyiba kerül, mint egy rendes étel. :)
    Viszont ez a burger ien jól néz ki, különösen a ciabatta-szerű zsemléje. A krumpli meg gáz, nem is tudom, hogy kerülhet mellé.

    VálaszTörlés
  2. :). Ez jó. Ezt hallottam a nemrégiben egyik étterem-tulajdonos ismerősömtől. Szóról szóra.
    A krumpli nagy hőfokon sütött krumpli volt, valódi krumpli, hát ilyen lett. Látszik, hogy a nagy pörgésben nincs idejük rendes krumplit sütni Heston módra, mirelitet meg nem akarnak adni, ami nagyon helyes.

    VálaszTörlés