2014. január 16., csütörtök

Nemo Fish and Chips and Salad Bar (Lövőház u. 16.)



Eddigi beszámolóimból kitűnhetett, hogy igencsak nagy rokonszenvvel viseltetek a friss halakat kínáló helyekkel szemben. A Nemo a már bemutatott Halkakashoz hasonló filozófiával működik, azzal a különbséggel, hogy ők az utóbbival ellentétben tengeri halakra specializálták magukat. De a rendszer, hogy aránylag gyorsan elkészülő, frissen sült halételekre alapoznak fél-gyorséttermi rendszerben, korrekt ár/érték arány mellett, az hasonló, követendő és szeretnivaló.

Mi vegyes haltálat kértünk (6990), melyet időben meg is kaptunk s melyen minden rendben találtatott: a hirtelen sült lazac, fogas, rák, bébipolip és tintahal: minden friss volt, szaftos és megfelelő hőfokú. 
Meg a köretek is, az egyébként mirelitnek tűnő steak krumpli, a bulgur és a jobbféle kenyérből készült pirítós, valamint a fokhagymás-citromos-vajas-olívaolajos mártogató. Némi baki azért akadt: 4 deci bort számláztak az egyik borból, amit ittunk, miközben egyet rendeltünk és egyet is kaptunk. A felszolgáló fiú szerint ez „nem nagy tévedés”, mi másként gondoljuk. Amikor visszahozta a számlát javítva, azt mondta, hogy „még egyszer elnézést”, miközben először nem kért elnézést. No, de sebaj, ne kötekedjünk. Két üzletvezetőnek kinéző munkatárs is kifejezetten kedves volt, kommunikatív, benyomásainkról őszintén érdeklődő és felkészült, ez helyre tette az élményt.
Végül érdemes két szót szólni a minőségi borok korrekt választékáról és a kínált magyar kézműves sörökről, melyeket a fóti sörfőzde szállít. A Némó kifejezetten kellemes hely, a vélhetően véletlen incidens nem fog megakadályozni visszatérésben. Maradtak még izgalmas halételek kipróbálatlanul a lazactatártól a branzinoig.


Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokratának készült.
A Némóban 2014. január 13-án jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése