Eddigi beszámolóimból
kitűnhetett, hogy igencsak nagy rokonszenvvel viseltetek a friss halakat kínáló
helyekkel szemben. A Nemo a már bemutatott Halkakashoz hasonló filozófiával működik,
azzal a különbséggel, hogy ők az utóbbival ellentétben tengeri halakra
specializálták magukat. De a rendszer, hogy aránylag gyorsan elkészülő, frissen
sült halételekre alapoznak fél-gyorséttermi rendszerben, korrekt ár/érték arány
mellett, az hasonló, követendő és szeretnivaló.
Mi vegyes haltálat
kértünk (6990), melyet időben meg is kaptunk s melyen minden rendben találtatott: a hirtelen
sült lazac, fogas, rák, bébipolip és tintahal: minden friss volt, szaftos és
megfelelő hőfokú.
Meg a köretek is, az egyébként mirelitnek tűnő steak krumpli,
a bulgur és a jobbféle kenyérből készült pirítós, valamint a
fokhagymás-citromos-vajas-olívaolajos mártogató. Némi baki azért akadt: 4 deci bort számláztak az
egyik borból, amit ittunk, miközben egyet rendeltünk és egyet is kaptunk. A felszolgáló
fiú szerint ez „nem nagy tévedés”, mi másként gondoljuk. Amikor visszahozta a számlát
javítva, azt mondta, hogy „még egyszer elnézést”, miközben először nem kért
elnézést. No, de sebaj, ne kötekedjünk. Két üzletvezetőnek kinéző munkatárs is kifejezetten
kedves volt, kommunikatív, benyomásainkról őszintén érdeklődő és felkészült, ez
helyre tette az élményt.
Végül érdemes két
szót szólni a minőségi borok korrekt választékáról és a kínált magyar kézműves
sörökről, melyeket a fóti sörfőzde szállít. A Némó kifejezetten kellemes hely, a
vélhetően véletlen incidens nem fog megakadályozni visszatérésben. Maradtak még
izgalmas halételek kipróbálatlanul a lazactatártól a branzinoig.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokratának készült.
A Némóban 2014. január 13-án jártunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése