Nagy fába vágta a
fejszéjét az Ema del Mar tulajdonosa. Főtérhez ugyan közel eső, de mégis jóval
kisebb átmenő forgalmú utcában nyitotta meg prémium alapanyagokra alapozó
vendéglőjét, ahol megfelelően magas áron különleges steakeket és „presztízshalakat”
(tonhalat, Szent Péter halat, lazacot) valamint tengerben élő lényeket (tintahalat,
rákféléket, osztrigát, fekete kagylót, polipot) kínál.
A rendelhető
tengeri alapanyagok a vendég szeme előtt hűtőpultban sorakoznak, onnan veszik
ki őket rendelés után.
Mi fél tucat osztrigát kértünk (két tányéron tálalták)
és egy vegyes tengeri tálat,
aminek
rendesen megkérték az árát 16.500 ft-ra taksálták átszámolva. Az osztrigára
tettek egy kis olívaolajat és petrezselymet, egyébként feleslegesen, jobban szeretjük
„simán”, citrommal. A vegyes tálról a
beígért alapanyagok körül hiányzott a homár, ami bizony legdrágább alapanyag, s
mind mondhatta kérdésünkre a pincér, hogy ezt meg azt tettek rá „helyette”, ezt
rendeléskor kellett volna jelezni, hogy arról hadd ne is szóljunk, hogy ott
volt a homár a pultban, csak el kellett volna készíteni. Mindazonáltal ami a
tálra került, az friss volt, sikerült a polipcsápokat úgy hőkezelni, hogy ne
gumisodjanak, a rákok is kitűnőek
voltak. A Szent Jakab kagyló műfajban ilyen apró húsúval még nem találkoztunk
soha.
A desszertfront erősebb
az aradi átlagnál, a Panna cotta állagra, ízre egyaránt kifogástalan volt s az
öntet sem készült iparilag, ami nagy szó errefelé.
A mascarpone-krém amarettos keksszel szintén hozta a formáját.
Összességében jót
ettünk itt, jó drágán. Egyébként emberi áron is mérnek presztízs-termékeket, a
tonhal körettel együtt 3000
ft, a lazac (ez is tisztes adag) 2200. A homárügyet
leszámítva kiemelkedő élmény volt a hely s ha valaki Aradon jót akar enni, az
Ema del Marnál jobbat nem tudunk ajánlani.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Az Ema del Mar nevű vendéglőben 2013. december 23-án voltunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése