2013. december 31., kedd

Thai Chili Wok Bar (Margit híd, pesti hídfő)

A Margit híd pesti hídfőjénél nyílt Thai Chili Wok Bar a Gault Millau kalauz által 9 ponttal jutalmazott Pad Thai-modellben működik és ahhoz hasonlóan igen népszerű: ottjártunkkor sor kígyózott a pénztárnál rendelésre várva. De a vendégkör gyakorlottnak mutatkozott, senki nem állt ott hosszan elemezgetni a választási lehetőségeket, a kiszolgálás is gyors, így seperc alatt bemondhattuk a magunk rendelését.  
A modellről volt már szó: thai klasszikusok, frissen, elérhető áron, wokban pirítva, üde levesek, korrekt hozzávalók, eltalált fűszerezés. A vendég összeállítja a külön beárazott elemekből a rendelését, kifizeti, majd percek múlva kiáltják a számláján olvasható kétjegyű számot, átveszi az ételt, esetleg utánfűszerez a remek mártásokból (pl szójaszósz-chili-gyömbér, de volt egy chutney-szerű opció is) majd az asztalánál elfogyasztja a gigantikus adagokban mért ínyencségeket. Meglepetésünkre a kevéssé ismert, de a vájtfűlűek által már jegyzett szekszárdi Hetényi pince borait mérik ki, s már a 2013-as tételből is lehetett rendelni.
Mi ezúttal Tom Yum levest kértünk a tenger gyümölcseivel  
és a Thai rizstésztalevest marhahússal, 
ami az egyre divatosabb vietnami Pho illetve japán Ramen helyi átirata. Ezeken túl pedig kértünk egy kacsahússal és shi take gombával készült wokspecialitást. 
Remek ízharmóniák, bátor, de eltalált fűszerezés, üdeség. A Thai Chili Wok Bar azt adja, amit ígér, korrekt áron, 
bármikor örömmel visszamennénk.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.
A Thai Chili Wok Barban 2013. december 21-én voltunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése