A Margit híd pesti
hídfőjénél nyílt Thai Chili Wok Bar a Gault Millau kalauz által 9 ponttal jutalmazott
Pad Thai-modellben működik és ahhoz hasonlóan igen népszerű: ottjártunkkor sor
kígyózott a pénztárnál rendelésre várva. De a vendégkör gyakorlottnak mutatkozott,
senki nem állt ott hosszan elemezgetni a választási lehetőségeket, a
kiszolgálás is gyors, így seperc alatt bemondhattuk a magunk rendelését.
A modellről volt
már szó: thai klasszikusok, frissen, elérhető áron, wokban pirítva, üde
levesek, korrekt hozzávalók, eltalált fűszerezés. A vendég összeállítja a külön
beárazott elemekből a rendelését, kifizeti, majd percek múlva kiáltják a
számláján olvasható kétjegyű számot, átveszi az ételt, esetleg utánfűszerez a
remek mártásokból (pl szójaszósz-chili-gyömbér, de volt egy chutney-szerű opció
is) majd az asztalánál elfogyasztja a gigantikus adagokban mért ínyencségeket. Meglepetésünkre
a kevéssé ismert, de a vájtfűlűek által már jegyzett szekszárdi Hetényi pince
borait mérik ki, s már a 2013-as tételből is lehetett rendelni.
Mi ezúttal Tom Yum
levest kértünk a tenger gyümölcseivel
és a Thai rizstésztalevest marhahússal,
ami
az egyre divatosabb vietnami Pho illetve japán Ramen helyi átirata. Ezeken túl
pedig kértünk egy kacsahússal és shi take gombával készült wokspecialitást.
Remek
ízharmóniák, bátor, de eltalált fűszerezés, üdeség. A Thai Chili Wok Bar azt
adja, amit ígér, korrekt áron,
bármikor örömmel visszamennénk.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
A Thai Chili Wok Barban 2013. december 21-én voltunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése