2013. december 29., vasárnap

Sugovica halászcsárda (Kecskemét, Izsáki út 68.)



A Pannon Borkarácsony alkalmával ajánlotta egy neves borász barátunk a Sugovica csárdát, elmondása szerint „két bajai srác” áll a hely mögött. A jó szerencse úgy hozta, hogy társaságunk egyik tagjának Kecskeméten volt elintéznivalója így rögtön másnap hazafelé menet megálltunk a csárdában. A Sugovica hangulatos, szerethető, igen kedvező árfekvésű halászcsárda. 
Sok mindent rendeltünk, halászlevet többen is. Itt a kis adag is akkora, hogy jól lehet vele lakni.
A lé nem volt rossz, én valamivel kevesebb sót és paprikát tettem volna bele, de ez felfogás kérdése. Kifogástalan tésztát adtak hozzá. A haltepertő remek volt, vékony csíkokra vágták a pontyhúst, lisztbe forgatták, majd ropogósra sütötték. 
Érdekes találmány a halfasírt, hamar elfogyott. 
A két személyes haltálon a pisztráng nem volt túl friss, de nem is volt élvezhetetlen. Irdalni a pisztrángot felesleges, ez nem hekk. 
A nemes halak pangasius-szal való kiváltása annyira elterjedt, hogy külön jó pont, ha valahol, mint például a Sugovicában, nem élnek vele. A halak egyébként a pisztrángot leszámítva mind frissek voltak a vegyes tálon és a halászlében egyaránt. A borválaszték korrekt, az árak kedvezőek, akárcsak a csapolt, friss, élvezetes DAB söré.
Kértük, hogy a halászlé és a vegyes tál maradékát csomagolják be, a halászlét megkaptuk, a vegyes tálat nem. A kiszolgálás nem volt túl barátságos, pincérünk nem tudta lereagálni, hogy megemlítettem, hogy egy magyaros halászcsárdában a tintahalkarika idegen elem, s különösen zavaró, ha előpanírozott gyenge minőségű mirelit áruból készül. Talán ezzel magyarázható, hogy nem köszöntek vissza (!) távozáskor, ami bizony kevéssé valószínűsíti visszatérésünket.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.
A Sugovica halászcsárdában 2013. december 13.-án jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése