2013. november 5., kedd

Trattoria La Coppola (Károlyi utca 19.)




Elindultunk hatan, három felnőtt, három gyermek gasztrotúrára. S mivel egyikünk nem talált ínyére valót sem a Good Bar Good Burger, sem a Sonkaarcok étlapján, javasoltam neki a meglehetősen hosszú étlappal működő La Coppolát, amit azóta meg szeretnénk ismerni, mióta egy közös barátunk bemutatott a tulajdonos feleségének, Novodomszky Évának. S lőn.
A La Coppola igen hangulatos, barátságos hely, jó leülni a szépen kialakított beltér bármelyik szögletében, mi a galériát választottuk. 

A kiszolgálás lehetne kedvesebb, egyikünkre rádörrent a pincér hölgy, hogy „akkor maga nem eszik?” s magyarázkodásra késztette. Egyébként az illető hölggyel elég sokat ettünk együtt az elmúlt években, igen kevéssel jóllakik s így csak egy pizzát meg egy desszertet osztott el a fiával. De ez az ő privát dolga, a pincéré meg az, hogy kedves legyen, mosolyogjon s még véletlenül sem az, hogy a vendéget alig burkoltan számon kérje a rendelés mennyiségét illetően.
Ettünk egy Margetira pizzát, egy mediterrán hallevest, tiramisut, panna cottát, cannolot, créme brullée-t, annál is inkább, hogy már egy étkezés után volt a csapat. A pizza élvezhető volt, 
de ettem már meggyőzőbbet, bazsalikom az étlap ígérete dacára sem volt rajta, a paradicsommártásból nem áradt a paradicsom üdesége, ahogy a paradicsomos hallevesből sem, amit viszont kellően gazdag volt tengeri herkentyűkben.

Értékeltük a pizzához kihozott chilis és fokhagymás olajakat is.


Korrekt-átlagos produktumok voltak ezek, akárcsak a cannolo, a friss gyümölcsmártás helyett áfonyadzsemmel tálalt panna cotta
és a kissé túllazított krémű, fagylaltos kanállal adagolt tiramisu.
Egyedül a Creme brullée volt kifogástalan. 
Szép magyar és olasz borszelekciót tartanak az In Vino Veritas válogatásában, az árak azonban messze eltúlzottak. Az weben két kattintásnyira 1540 ftért (kiskereskedelem keretén belül!) árult Szeremley Rizlingre elkérnek 4200 ft-t, de más példákat is mondhatnák az elszállt árképzésre.
Nem kiugró hely a La Coppola, de nagy mellélövéssel sem találkoztunk.
Egyszer jó volt a kissé aránytalan díjszabás dacára.

Dorozsmai Endre

További információk:
http://www.lacoppola.hu/ 

A szöveg a blog számára készült, de vélhető, hogy megnyesem a Demokratának.
A La Coppola étteremben 2013. október 26-án jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése