2013. október 20., vasárnap

Legenda söröző (Hevesi Sándor tér 1.)



A magyar sörforradalom megállíthatatlan akkor is, ha időnként hallunk rossz híreket, például azt, hogy eladják az eddig több klasszikust is (Fekete bárány, Csobánkai Öregsör) megalkotó Csobánkai sörfőzdét. A forradalom jegyében két brew-pub is nyílt a nemrégiben a Fővárosban, a Hopfanatic mellett (előtt) a Legenda is megnyitotta kapuit.
A Legenda az egyik legjobb, ha nem „a” legjobb magyar kézműves sörfőzde. Választéka igen széles, a legfontosabb műfajokban sikerült maradandót alkossanak. Érezhetően a masszívan komlós ízvilág áll hozzájuk közel, ami a lehető legjobb irány. Mellélövésnek számító sört nem kóstoltam még tőlük, a kézműves sörök első számú honlapja (kezmuvessorok.hu) 18 sörüket sorolja fel, ezek közül a Brutal Bitter minden idők egyik legnagyobb sörélményét adta számomra, de kedvenceim közé tartozik a belga apátsági stílusú magas alkoholú, testes Tripla X, a félbarna Kelet Indiai Társaság IPA valamint könnyed, citrusos Diesel, de bármelyik sörüket szívesen meginnám, a felesleges gyümölcsös játékokat leszámítva.
Örömteli, hogy kocsmát nyitottak a régi Nemzeti Színház tőszomszédságában, a Dob utca és az Izabella utca sarkához közel. 
A boltíves pincehelységben 
átható malátaillat, ami lehetett a dekorációul szolgáló malátás zsákoktól, de lehet, hogy annak volt köszönhető, hogy ottjártunkkor épp egy sörfőző tanfolyam zajlott a kétágú belső tér egyik folyosójának végében. 

Csapon 4-5 kiemelkedő sör, közte egy „kakukk”, mely nem főzdéé, üvegben is lehet kapni más sörfőzdék kiemelkedő söreit, így például a Brewdog három remek IPA sörét. 
Sörkorcsolyákat sajnos nem tartanak, a kiszolgáló ifjú hölgy segítőkész, de nem különösebben kommunikatív, némi kedvesség és mosoly jót tenne az összhatásnak.
Mert sörbarátoknak feltétlenül érdemes ide ellátogatni.


Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült. 
A Legenda sörözőben 2013. október 18-án jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése