Nem szerencsés, ha
a felszolgáló kerek-perec cáfolja, amit a vendég állít. Az embernek az
megélése, hogy hazugsággal vádolják, vagy azzal, hogy nem tudja, mit beszél.
Ezt az érzést akkor sem szerencsés indukálni a vendégben, ha a felszolgálónak
tökéletesen igaza van. Akkor is adott megannyi finom fogalmazástechnika „én úgy tudom, hogy..”, „nekem más
információim vannak…” stb. De mekkora a baklövés, ha ellentmondás nem
tűrően állítanak a vendéggel szemben
tényszerűen hamisat!
Nos a minap a
Kerkyra ételbárban kellemesen elbeszélgettünk a görögül is jól beszélő,
tulajnak ható, serényen dolgozó gyros-készítővel, akit egyébként a hely
FB-oldalán is láthatunk. Hölgy segédje, amikor azt találtam mondani, hogy az általam
meglátogatott görög gyrososok csirke mellett sertéshúsból is készítenek a gyrost,
egyszerűen meghazudtolt abban a kérdésben, hogy a Hegedüs Gyula utcai
kollegájuknál sertéshúsból készült gyrost ettem. Ami egyébként ténykérdés, fotó
is készült, meg be is számoltam róla e hasábokon, mint ahogy arról is, hogy a
hús nyers volt, ezt például csirkehússal nem is lehetne megtenni, hacsak meg
nem kockáztatnak egy a tömeges megbetegedést. Erre hiába hivatkoztam, a hölgy
tántoríthatatlan volt.
De szóljunk a
gyrosról is két szót, mert megérdemli.
Ez a görög pitában, tzatzikivel felszolgált
gyrosok közül a legjobb volt, amit ettem valaha, ehhez éhségemen túl az is
hozzájárulhatott, hogy bordázott kontaktsütőben kissé megpirították a pitát, de
azt se feledjük, hogy a belevalók minősége és egymáshoz viszonyított aránya is
optimális volt. A Kerkyrát a nagyszájú és meggondolatlanul beszélő kisegítő hölgy
produkciója dacára jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti a görögös csirke-gyrost.
Én akár ebben a
percben is szívesen nekilátnék a következőnek.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
A Kerkyra-ban 2013. október 18-án voltam.
További információk:
https://www.facebook.com/kerkyra.gyros
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése