2013. október 24., csütörtök

Kerkyra görög ételbár (Eötvös utca 5.)



Nem szerencsés, ha a felszolgáló kerek-perec cáfolja, amit a vendég állít. Az embernek az megélése, hogy hazugsággal vádolják, vagy azzal, hogy nem tudja, mit beszél. Ezt az érzést akkor sem szerencsés indukálni a vendégben, ha a felszolgálónak tökéletesen igaza van. Akkor is adott megannyi finom fogalmazástechnika „én úgy tudom, hogy..”,  nekem más információim vannak…” stb. De mekkora a baklövés, ha ellentmondás nem tűrően  állítanak a vendéggel szemben tényszerűen hamisat!
Nos a minap a Kerkyra ételbárban kellemesen elbeszélgettünk a görögül is jól beszélő, tulajnak ható, serényen dolgozó gyros-készítővel, akit egyébként a hely FB-oldalán is láthatunk. Hölgy segédje, amikor azt találtam mondani, hogy az általam meglátogatott görög gyrososok csirke mellett sertéshúsból is készítenek a gyrost, egyszerűen meghazudtolt abban a kérdésben, hogy a Hegedüs Gyula utcai kollegájuknál sertéshúsból készült gyrost ettem. Ami egyébként ténykérdés, fotó is készült, meg be is számoltam róla e hasábokon, mint ahogy arról is, hogy a hús nyers volt, ezt például csirkehússal nem is lehetne megtenni, hacsak meg nem kockáztatnak egy a tömeges megbetegedést. Erre hiába hivatkoztam, a hölgy tántoríthatatlan volt.
De szóljunk a gyrosról is két szót, mert megérdemli. 
Ez a görög pitában, tzatzikivel felszolgált gyrosok közül a legjobb volt, amit ettem valaha, ehhez éhségemen túl az is hozzájárulhatott, hogy bordázott kontaktsütőben kissé megpirították a pitát, de azt se feledjük, hogy a belevalók minősége és egymáshoz viszonyított aránya is optimális volt. A Kerkyrát a nagyszájú és meggondolatlanul beszélő kisegítő hölgy produkciója dacára jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti a görögös csirke-gyrost. 
Én akár ebben a percben is szívesen nekilátnék a következőnek.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.
A Kerkyra-ban 2013. október  18-án voltam.

További információk:
https://www.facebook.com/kerkyra.gyros

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése