2013. október 15., kedd

Funky Pho (Mozsár utca 7.)



Már a Street food fesztiválon felkaptuk a fejünket a Funky Pho nevű kiállító kulináris produkcióját ízlelgetve. A pho-t már rég meg akartuk kóstolni, így igencsak kapóra jött a névadó vietnami tésztás leves, amit kínáltak, nyári tekercset ettünk még ezen kívül, ami szintén ízletes, friss és vibráló volt.
Másodszor a Dining Guide Street Food kiadványának riportja kapcsán győződhettünk meg arról, hogy érdemes figyelni e helyre. A DG szimpatikus portrét rajzolt a budapesti nagyközönség számára hiteles vietnami ízeket varázsoló magyar fiatalokról. Ennek hatására meg is látogattuk a tenyérnyi Mozsár utcai egységet, ahol igen kedves fogadtatásban volt részünk, az étel minőségét pedig már ismertük. 
Talán nem véletlen, hogy ők kapták a nemrégiben bemutatott Gault Millau kalauz 2014-es kiadásának Street Food különdíját, amit idén először osztottak ki. Örömteli, hogy egyre több helyen lehet országszerte, de elsősorban a Fővárosban frisset, jót, egészségeset, izgalmasat kapni ebben a szegmensben is, nemcsak rettenetes, ipari hulladékból készült művirslit hot-dogként, minősíthetetlen, azonosíthatatlan összetevőkből fabrikált mirelit húspép-pogácsás álhamburgert és „pulyka-gyros”-t.
A Funky Pho jó választás volt e díjra. 
Gondolom komoly vita előzhette meg a szerkesztőségben döntést, hiszen lett volna még egy-két kiemelhető hely, például a Finomító Kantin a Széna tér közelben, a Montenegroi Gurman a Blaha mellett vagy a Kazinczy utcai Bors. Ezek egytől egyig hangulatos, nem drága helyek, az ételek ízletesek, hitelesek, a kiszolgálás kedves. Mi kellhet még?
Szeretünk étterembe járni, szeretjük a slow foodot, de az élet néha arra ítél, hogy gyorsan együnk, s akkor meg miért ne ehetnénk gyorsan jót?

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése