Már a Street food
fesztiválon felkaptuk a fejünket a Funky Pho nevű kiállító kulináris
produkcióját ízlelgetve. A pho-t már rég meg akartuk kóstolni, így igencsak
kapóra jött a névadó vietnami tésztás leves, amit kínáltak, nyári tekercset
ettünk még ezen kívül, ami szintén ízletes, friss és vibráló volt.
Másodszor a Dining
Guide Street Food kiadványának riportja kapcsán győződhettünk meg arról, hogy
érdemes figyelni e helyre. A DG szimpatikus portrét rajzolt a budapesti
nagyközönség számára hiteles vietnami ízeket varázsoló magyar fiatalokról.
Ennek hatására meg is látogattuk a tenyérnyi Mozsár utcai egységet, ahol igen
kedves fogadtatásban volt részünk, az étel minőségét pedig már ismertük.
Talán nem véletlen,
hogy ők kapták a nemrégiben bemutatott Gault Millau kalauz 2014-es kiadásának Street
Food különdíját, amit idén először osztottak ki. Örömteli, hogy egyre több
helyen lehet országszerte, de elsősorban a Fővárosban frisset, jót,
egészségeset, izgalmasat kapni ebben a szegmensben is, nemcsak rettenetes,
ipari hulladékból készült művirslit hot-dogként, minősíthetetlen,
azonosíthatatlan összetevőkből fabrikált mirelit húspép-pogácsás álhamburgert
és „pulyka-gyros”-t.
A Funky Pho jó
választás volt e díjra.
Gondolom komoly vita előzhette meg a szerkesztőségben
döntést, hiszen lett volna még egy-két kiemelhető hely, például a Finomító
Kantin a Széna tér közelben, a Montenegroi Gurman a Blaha mellett vagy a Kazinczy
utcai Bors. Ezek egytől egyig hangulatos, nem drága helyek, az ételek
ízletesek, hitelesek, a kiszolgálás kedves. Mi kellhet még?
Szeretünk étterembe
járni, szeretjük a slow foodot, de az élet néha arra ítél, hogy gyorsan együnk,
s akkor meg miért ne ehetnénk gyorsan jót?
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése