2013. szeptember 6., péntek

Peppers! (Marriott hotel, Apáczai Csere János u. 4.)



A Peppers is a Torkos csütörtök révén került a látóterünkbe. Egyébként nem rajongok a hotel-éttermekért, viszont a Peppers! esetében az interneten fellelhető étlap meggyőzött: ezt látni és ízlelni kell. Lelkesedésünk némiképpen alábbhagyott érkezésekor. A Peppersben csúcsforgalom mellett a meghittségnek, intimitásnak, emberközeliségnek még csak a halvány árnyéka sem lelhető fel. Az egyetlen hatalmas beltérben a kétségkívül eredeti és bizonyára ultramodern, pirosra és feketére alapozott, tökéletesen hideg, személytelen és idegenséget sugárzó dizájn finoman szólva nem nyerte el a tetszésünket.
Az étlapot ismertük, hamar dűlőre jutottunk mind a négyen, igyekezve minél többfélét választani. S hogy végre jó dolgokat is mondjunk: nem lehet könnyű a konyhán dolgozóknak a vendégek orra előtt készíteni mindent, itt lehetetlen bármiféle a mismásolás, szakszerűtlenség, a konyha transzparens és minden követhető. Külön értékeltük a remek, frissen készült péksüteményeket, melyek mellé izgalmas olívaolajos fűszeres mártogatót hoztak ki bemelegítésnek, a ház ajándékaként. 
Rendeltünk Roston sült gombát aszalt paradicsommal,
bőrén sült süllőt, 
sonkával sült mozzarellasajtot rukkolaágyon, 

grillezett kardhalat, 
libamájat, 
kecskesajtos olasz tésztát, 
babos spenótos Szent Jakab kagylót, 
tonhalas cézársalátát, 
citromsorbet-t 
és mandulás creme caramel-t. 
Finomak voltak az ételek, tetszetős a tálalás, az árviszonyok is jóval kedvezőbbek, mint a délben tesztelt Café Erté esetében, de az egész nem volt átütő. Jót ettünk, elfogadható áron, egy elit helyen, kiváló, figyelmes kiszolgálás mellett, azonban katarzis elmaradt.

Dorozsmai Endre
A szöveget a Demokratának adtam le s vélhetően meg is jelent.
A Peppers!-ben2008. február 7.-én jártunk.
Ahogy nézem az étlapot, vélhető, hogy ma is hasonló szinten teljesítenek:
http://peppers.hu/peppers/offer/1371828168_hu.pdf


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése