A Peppers is a
Torkos csütörtök révén került a látóterünkbe. Egyébként nem rajongok a hotel-éttermekért,
viszont a Peppers! esetében az interneten fellelhető étlap meggyőzött: ezt
látni és ízlelni kell. Lelkesedésünk némiképpen alábbhagyott érkezésekor. A
Peppersben csúcsforgalom mellett a meghittségnek, intimitásnak,
emberközeliségnek még csak a halvány árnyéka sem lelhető fel. Az egyetlen
hatalmas beltérben a kétségkívül eredeti és bizonyára ultramodern, pirosra és
feketére alapozott, tökéletesen hideg, személytelen és idegenséget sugárzó dizájn
finoman szólva nem nyerte el a tetszésünket.
Az étlapot ismertük,
hamar dűlőre jutottunk mind a négyen, igyekezve minél többfélét választani. S
hogy végre jó dolgokat is mondjunk: nem lehet könnyű a konyhán dolgozóknak a
vendégek orra előtt készíteni mindent, itt lehetetlen bármiféle a mismásolás, szakszerűtlenség,
a konyha transzparens és minden követhető. Külön értékeltük a remek, frissen
készült péksüteményeket, melyek mellé izgalmas olívaolajos fűszeres mártogatót hoztak
ki bemelegítésnek, a ház ajándékaként.
Rendeltünk Roston sült gombát aszalt paradicsommal,
bőrén sült süllőt,
sonkával sült
mozzarellasajtot rukkolaágyon,
grillezett kardhalat,
libamájat,
kecskesajtos
olasz tésztát,
babos spenótos Szent Jakab kagylót,
tonhalas cézársalátát,
citromsorbet-t
és mandulás creme caramel-t.
Finomak voltak az ételek, tetszetős
a tálalás, az árviszonyok is jóval kedvezőbbek, mint a délben tesztelt Café
Erté esetében, de az egész nem volt átütő. Jót ettünk, elfogadható áron, egy
elit helyen, kiváló, figyelmes kiszolgálás mellett, azonban katarzis elmaradt.
Dorozsmai Endre
A szöveget a Demokratának adtam le s vélhetően meg is jelent.
A Peppers!-ben2008. február 7.-én jártunk.
Ahogy nézem az étlapot, vélhető, hogy ma is hasonló szinten teljesítenek:
http://peppers.hu/peppers/offer/1371828168_hu.pdf
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése