2013. szeptember 6., péntek

Mango (Szekszárd, Garay tér 18.)



 A Mango helyén, ha emlékeink nem csalnak, pár évvel ezelőtt még egy kellemes borozó-atmoszférájú magyar kisvendéglő működött. Az új üzletvezetés átfazonírozta a helyet mediterrán hangulatúra. Ez jót tett az ételkínálatnak, viszont eléggé rosszat tett a belső tér korábbi meghittségének. A rikító színű és színvonaltalan falfestés kifejezetten zavaróvá tette a belteret, így inkább a barátságos teraszon foglaltunk helyet. 
A Mango tulajdonosa, mint az rövid internetes kutakodásból kiderül, egykori koktélbajnok, így nem csoda, hogy kiváló alkoholmentes koktélokból válogathattunk a szekszárdi bortúra intenzív alkoholizálását szüneteltetendő. 
Az ételek ára meglepően kedvező, ami nem megy a minőség rovására. Rendeltünk francia hagymalevest (450), gazpachot (500) és portugál hallevest tojással (550). A hallevesben elég sok volt a tojás és kevés a hal, inkább fizettünk volna többet egy kedvezőbb hal/tojás arány érdekében.
Rendeltünk még vajhalat (2050)

valamint egy mediterrán fatányérost (3500), melyen rozmaringos kacsa, sertésmignon továbbá mexikói csirke foglalt helyet, ratatouille és chilis burgonya körettel. A vajhal kifejezetten jól volt elkészítve, a fatányéros felhozatala is ütötte a mércét, de nem volt kiugró. Összességében elégedetten álltunk volna fel, ha nem csapódott volna a számlánkhoz a szomszéd asztal két itala, aminek nem örvendtünk. Az eset szándékosságát illetően megoszlott kis csapatunk véleménye. Tény az, hogy a problémát szó nélkül és elnézéskérés mellett orvosolták, mindazonáltal sikerült ürömöt csöppenteniük az örömbe.


Dorozsmai Endre

A Mangoban 2009. június 1.én voltunk,
a szöveget közvetlenül utána írtam és adtam le a Demokratának. 
Minden bizonnyal meg is jelent.

A hely ma is működik, van déli menü-ajánlatuk is. 
Részletek: http://mangoetterem.hu/




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése