2013. szeptember 15., vasárnap

Kyros Gyros (Hegedűs Gyula u. 32., +36 20 923 7694)



A múlt hét közepén sikerült meglátogatni egy újabb gyrosost a Dinig Guide Top Gasztronómia street foodos kiadványa által legjobbnak ítéltek közül. A Szegeden működő Aradi büfé pofára esése nem vette el a kedvemet, hisz minden toplistának vannak mellélövései, igaz ekkorába ritkán szalad bele az ember. Szóval elhatározott szándékom, hogy végigjárom az össze kiemelt gyrosot és hamburgerest, ha nem ebben az évben, akkor a jövőre.
A Kyros Gyros nem meglepő módon görög büfé, ez érezhetően a szerkesztők kedvenc irányzata, a gyrost jóféle görög pitába tekerik, amit érthetetlen módon mikrohullámú sütőbe tesznek, mielőtt a „rostlapra” helyezik. (Talán már írtam, hogy ez egy igazi oximoron, önellentmondó megnevezés, mert valami vagy rost, vagy lap, de mióta egy professzionális konyhai felszereléseket forgalmazó cég alkalmazottja mondta, hogy ez a neve, majd láttam hivatalos reklámlapokon, árlistákon is ezt a megnevezést, azóta kénytelen vagyok így használni a közérthetőség kedvéért). 
Másik probléma, hogy a sertéshús lenyeséskor még nyers volt, s hiába pirítottak rá egy kicsit a rostlapon, egyes húsdarabkák (ezek voltak többségben) nyersen kerültek a tekercsbe. Ennek dacára nem volt rossz a produkció, de azért szeretettel ajánlom a fiúknak, hogy pirítsák meg rendesebben az a húst, mert a magyar közönség nincs (sincs) hozzászokva a nyers sertéshúshoz. 
Ugyanakkor, ha már ott vagyunk a Hegedűs Gyula utca egy távolabbi részében, akkor érdemes bemenni a Gyros melletti, igen szép választékot és különleges csapolt söröket is kínáló sörszaküzletbe.

https://www.facebook.com/KyrosGyros

Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése