2013. szeptember 10., kedd

Bandidos (Csíkszereda, Petőfi utca)



 Az ember néha nem hallgat a barátaira. Így volt ez a csíkszeredai Bandidos esetében is, melytől ínyenc helyiek óvtak, mondván, hogy gyenge a konyhájuk. No de mit számít a konyha, ha a kiváló Role együttes egyik csinos vokalistája pincéreskedik ott? Úgyhogy első adandó alkalommal beültünk a Bandidosba, mely a szeredai, vendéglők és kocsmák által szegélyezett sétálóutcában található, olyan kultikus helyek tőszomszédságában, mint a Tilos. Mexikói zene helyett valami mai hangtragédia szólt a hangszórókból, ami azért is kár, mert a dekoráció ötletes és hangulatos. Az étlap mexikói ízekre épül, az árak megfizethetőek. A mexikói specialitások egy része le is van fényképezve egy külön étlap keretében. 
Rendeltünk empanadast és enchilladat, két nehezen elrontható mexikói klasszikust. Azon túl, hogy több mint fél órát kellett várni az ételre, s azok bőségesnek aligha voltak nevezhetőek, bizony az ízek sem ütötték a mércét. Az empanadas tésztája jobban illett volna süteménybe, az ízesítés, fűszerezés úgy volt rossz, ahogy volt, a cseppnyi salsa alapját meg valami ketchup-típusú művacak adta. S sör viszont jó volt és hideg. Végső tanulság ugyanaz, mint a temesvári mexikói vendéglő vonatkozásában: talán még beülünk ide. Sörözni.

Dorozsmai Endre

A Bandidosban 2007. szeptember 20-án jártunk.

A szöveget nem sokkal később adtam le a Demokratának, ahol minden bizonnyal meg is jelent. 

A Bandidos még mindig működik, honlapjuk szerint: "A Bandidos étterem évek óta Csíkszereda egyik leghangulatosabb éttermének számít, nemcsak a felszolgált remek fogások, változatos ízek, hanem az étterem belső kialakítása okán is." Ha Szeredában járok, lehet adok még egy esélyt a konyhának. A mexikói konyhát ugyanis kifejezetten kedvelem, de ritkán jutok el mexikói éttermekbe. A honlapon sajnos nincsenek az ételekről komolyan vehető fotók, melyek támpontot adnának az esetleges kulináris fejlődés vonatkozásában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése