2013. augusztus 1., csütörtök

Jazz Café (Kézdivásárhely, Fő tér)



Örömteli jelenség, hogy egyre több színvonalas kávézó, borozó, pub nyílik Székelyföldön, ahová jó érzés beülni. Ilyen Kézdivásárhelyen a Jazz Café is, melynek hangulatos, barátságos a beltere, 

itallapja kisebb jazz-lexikon, 


a falakon művészi fekete-fehér fotók láthatók a műfaj nagyjairól.
A választék nem túl széles, de van frissen préselt narancslé, amit ki is használtunk, s többféle magyar bor, bár a választékot jó lenne szélesíteni. Száraz fehérborból szerettünk volna fröccsöt, a Királyleánykára esett a választásunk, mely, mint utólag kiderült az Ostoros Novaj pincészetből származik.
Pincérünk nem tudta megmondani, mely pincészet palackozta a bort, kérdésünk is alighanem zavarta, szűkszavúan azt válaszolta, hogy megmondja mindjárt, de mégsem úgy lett, kezünkbe nyomta a palackot, nézzük meg magunk a pincészetet. Megnéztük. A borral találkoztam már egy piricskei étteremben, nem túl fajtajelleges, nem túl üde, de technológiailag nem hibás tétel, fröccsnek ha nem is ideális (mint mondjuk Ludányi András, Konyári János vagy a Nyakas pince reduktív fehérei), de alapvetően megfelel.
Kiültünk a teraszra, 

élveztük az életet, majd jóbarátom terepjárójával felmentünk a Perkőre. 



Soha rosszabb napot!

Dorozsmai Endre 

A szöveg a blog számára készült.
  


1 megjegyzés: