2013. július 13., szombat

Millenium Da Pippo (Andrássy út 76.)



 Az ember könnyen félreteszi a múltból itt-ragadt negatív előítéleteit a hajdani Millenium étterem helyén nyílt Da Pippo-val szemben. A nem túl sikeresen abszolvált, de annál drágábban kínált magyar és nemzetközi ételeket (mindmáig emlékezetes számomra, s cseppet sem pozitív értelemben, a 6-7 esztendeje itt fogyasztott, a készítője által teljesen félreértett csokoládés csirke) felváltotta a magasközép díjszabású olasz étel. Kedves pincérhölgyünk elmondása szerint a tulaj s a szakácsok olaszok - érződik is.


(E fotókat, az akkor 6 éves fiam készítette, ehhez képes nem is rosszak. :)
 
A sörválaszték kicsi, a csapolt sörnek megkérik az árát, a boroknál rosszabb a helyzet, úgy elkérnek egy pár euros (értsd: 2) olasz tucat-tájborra 3000 forintot, mint a sicc. A magyar választék meg a korrekt harmadik-vonalbeli pincészetek borait tartalmazza, hasonló árfekvésben. Világos, itt inkább az italon akarnak kaszálni. Sebaj, kibírjuk, különösen, ha az étkek rendben vannak.
Márpedig rendben vannak. A napoletana pizza olyan, mint otthon, Itáliában, 
a spenótos ricottás ravioli is remek, bár nem tudom, minek a sonkát is bekeverni a képbe/pépbe, amikor anélkül is kitűnő. 
A parmezánt magunknak kellett az asztalra tenni a karnyújtásnyira levő polcról, mert kissé elfeledkeztek rólunk. Viszont nem szóltak az önhatalmú gesztusért és nem is számolták fel a sajtot. (Mielőtt valaki ezt természetesnek nevezné, hadd jelezzem: bizony akad hely, ahol a parmezánt külön számolják.) 
Szóval jót ettünk, igen kellemetes tárgyi környezetben, kellemes olasz háttérzene mellett (a szerencsére hangtalanul menő tévét ki lehetett volna kapcsolni, sőt ki is lehetne iktatni a dekorból), elfogadható áron, az apró problémák meg kijavíthatóak - sosem baj, ha egy nagyjából rendben levő helynek van még hova fejlődni. 

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült 2008. augusztusában.
A Millenium Da Pippo étteremben 2008. augusztus 19-én jártunk.
A hely ma is működni látszik a honlapjából kiindulva, gondoltam, megnézem a borlapot, sajnos az árak nem szerepeltek rajta. A borok komolyabbaknak látszottak, mint öt évvel ezelőtt, magyar tételt nem fedeztem fel közöttük.

3 megjegyzés:

  1. A Millennium jó, de nem tartozik a fővárosi olasz élmezőnybe, és némileg túlárazott jelenleg is.
    Legutóbb mintha nem lett volna kötelező folyamatosan olaszul gagyogni ('bonaszera') a magyar személyzetnek...

    VálaszTörlés
  2. Ebben nincs vita köztünk. A Da Mario viszont belefér az élmezőnybe, nemde? Friss élmény, alapvetően jó. S az árak is rendben voltak. Nemsokára beszámolok róla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, a Mario jó. Talán oda megyünk legszívesebben, ha pizzát is ennénk és az ára nem nagyon számít - bár az időnként csúcsgasztronomikus adagban szervírozott leveseikért nem rajongok.

      Törlés