2013. június 2., vasárnap

Kandalló Pub (Kertész u. 33.)



Jó nevet választott a Kandalló nevű műintézmény. Van-e ember, akiben a kandalló nem az otthon melegét, a pattogó tüzet, a meghittséget asszociálná? A Kandalló ügyesen berendezett, jól kitalált hely, a kiszolgálás kedves, kommunikatív, az ételválaszték házias, és ami nem utolsó szempont: a sörforradalom trendjének megfelelően minőségi kézműves söröket csapolnak. 
Csatos üvegekben szolgálják fel a padlizsánkrémet, nyúlmájpástétomot, kacsamájat zsírjában, amihez házi kenyeret adnak. Egyszerűbb grill ételeket tartanak, a kecskesajttól a csirkén keresztül a hamburgerig. Desszertnek tejespitét és tejberizst házi lekvárral. Mi házi hamburgert kértünk
és kacsamájat csatos üvegben, 
egyik étel sem okozott csalódást.
Nincs sokféle bor, de ami van, az jó. A kifejezetten ínyenc vendéglőkre specializálódott mintabirtoknak, a Juhász Tibor vezette Pastor pincének tartják a borait háziborként, továbbá négy élvonalbeli terroir borász egy-egy borát. A „Borászok borásza” díjat idén elnyert nadapi Szentesi Józseftől „A” cuvée-t, a gyöngyöspatai Szecskő Tamástól Muscat ottonelt, a mindig zseniális borokat asztalra tevő Somlói Apátsági Pincétől Furmintot és Barta Károlytól az Öreg Király dűlőben a legjobb kitettségeket birtokló mádi bortermelőtől kései Furmintot. Aki vezet s nem akar ásványvizet inni, kortyolhat házi szörpöket, nem kell az ipari rettenetekre fanyalodnia. A zenét is jól megválasztják. Ritka kellemes, hangulatos, egyszerű és nagyszerű hely a Kandalló. Örömmel láttuk viszont a Dining Guide által szervezett Utcai Ételfesztiválon, a Hold utcai vásárcsarnok emeleti részén, ahol a tulajdonos konyhai műhelytitkokba is beavatott s minden italhoz ajándék sörkorcsolyát adtak. Jövünk még.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése